Polo majice, sportska elegancija

polo majica
Polo majica, Foto: Yaromir/Shutterstock

Ako ste pobornica ležernog stila, casual mode ili sportske elegancije zasigurno se i u vaš ormar ugnijezdila pokoja polo majica. Radi se o majicama uglavnom kratkih rukava sa malom elegantnom kragnicom. Zašto kažemo sportska elegancija jer se majice uglavnom proizvode od kvalitetnih materijala poput pamuka.

Kako je započela priča sa ovom zanimljivom i svestranom majicom na kojoj su dizajneri prestižnih modnih brandova poput Tommy Hillfingera izgradili svoju karijeru? Kako se moda demokratizirala ovaj odjevni predmet je procurio u razne modne kombinacije koje nisu više nužno bile vezane za sport.

Nije teško pogoditi od kuda je stigla. Već i samo njeno ime govori nam da je bila dio standardne opreme za više klase koje su na zelenim travnjacima uživale u igri pola. Dakle možete biti sigurni da će dobra i kvalitetna polo majica potrajati godinama, biti će udobna za nošenje i ujedno je možete nositi i sa sakoom kao nešto ležerniju alternativu košulji ili pak sa brošem za romantičniju verziju.

Iz sporta se obrzo preselila u školske uniforme kako je jednako prikladna i za djevojčice i za dječake i oboma jednako dobro pristaje. Jedina razlika između muške i ženske polo majice je u širini, dakle ženska je ponekad malo strukirana kako bi bolje grlila ženske obline.

Želite li pomalo modificirati ovu sportsku elegenciju odbacite polo majice u neutralnim bojama i odaberite one jarke. Kombinirajte ih sa zanimljivim suknjama i jedan kraj utaknite u suknju jedan ostavite da ležerno visi. Opuštena frizura i minimalna šminka, sandale rimljanke, obične natikače ili one na punu petu doista čine razliku.

Najpozantija polo majica koja je danas postala statusni simbol naravno je ona na kojoj suvereno vlada krokodilčić. Znate li zašto je baš ova opasna životinja na logotipu branda. Rene Lacoste je bio poznat pod nazivom “le  crocodile” i ova majica je prvo bila dizajnirana sa ciljem nošenje na tenisklim terenima, jer je u košuljama dugih rukava jednostavno bilo neizdrživo vruće.

 Autor: L.K. Foto: Yaromir/Shutterstock