Par koraka za savršeno čisto lice

čisto lice
Čisto lice, Foto: Yuganov Konstantin/Shutterstock

Čišćenje lica je jedan veliki faktor u održavanju vaše svakodnevne higijene i u čuvanju ljepote vaše kože. Čišćenjem lica skidaju se mrtve stanice kože s njega, uklanja se prašina i prljavšina, ali se i poboljšava cirkulacija koja je iznimno bitna za svjež izgled vašeg lica. U nastavku vam nudimo nekoliko načina kako da svoje lice održite besprijekorno čistim.

Lice čistite dva puta dnevno, čišćenje više puta dnevno je prihvatljivo samo u uvjetima kada je vaše lice izloženo velikim količinama prašine i nečistoće. Nemojte čistiti lice prečesto kako ne biste izgubili potrebne masne esencije i kako vam koža ne bi izgledala suho. Obavezno se umijte prije spavanja jer na taj način uklanjate mogućnosti stvaranja bubuljica i prišteva.

Nikada nemojte koristiti obične sapune prilikom pranja lica. Lužnatog su karaktera što pospješuje sušenje i ljuštenje vaše kože. Prilikom odabira idealnog sredstva za čišćenje lica obratite pozornost na to da ne kupite proizvod koji će jako iziritirati vašu kožu ili će ju začepiti hranjivim i masnim tvarima.

Umivajte se mlakom vodom jer topla voda može isušiti ili oštetiti dijelove kože, dok hladna voda ne može u dobroj mjeri očititi nečistoću i prašinu s lica. Ako prilikom pranja koristite rukavice i spužve izaberite one koje ne grebu vašu kožu.

Sam proces umivanja započnite blagim ispiranjem lica i vrata mlakom vodom. Prije samog pranja, operite svoje ruke kako bakterije i nečistoća sa ruku ne bi prešla na lice.

Losion za čišćenje lisa nanosite laganim kružnim pokretima po licu. Na taj način ćete potaknuti cirkulaciju u licu, ali pripazite da ne trljate kožu prejako kako je ne bi oštetili. Losion za čišćenje odmah uklonite vodom i nikada ga nemojte zadržavati na licu. Nakon pranja lice obrišite laganim tapkanjem ručnikom.

Autor: M.T., Foto: Yuganov Konstantin/Shutterstock