Repromaterijal za izradu nakita

moderan nakit
Moderan nakit, Foto: Mayer George/Shutterstock

Osjećate se kreativno i pune ste novih ideja. Bujate zamislima i nikako da nađete način u što biste usmjerile ovu kreativnu energiju. Možda ste jednostavno taj tip osobe koji ima potrebu izraziti se na razne načine i već ste pokušale sa crtanjem, slikanjem, tečajem glume, možda i šivate pomalo, no jeste li se ikada okušale u izradi nakita.

Želite li započeti ovu zanimljivu pustolovinu morat ćete prvo nabaviti potrepštine. Bit će vam potrebne perle, štras, kukice, flaks ili elastiči konci, igla, klješta i još svakojake male sitnice. Sve ovo zajedničkim imenom nazivamo repromaterijal. Kako je u posljednje vrijeme sve više ljudi pronašlo sebe u izradi nakita tako su počele bujati i trgovine koje su specijalizirale za prodaju repromaterijala.

Stoga spremite se jedno popodne i krenite lakim korakom put jedne od njih, šanse su da nećete morati ići daleko. Uzmite košaricu i krenite prošetati kroz ove magične redove blještavih kuglica, stakalaca i šljokica. Savršeno mjesto za odmoriti misli i pustiti mašti na volju. Ima nešto u svjetlucanju nakita što ženu u potpunosti obuzme. Fiziološki oko je uvjetovano time da slijedi stvari koje su u pokretu i voli igru svijetla i sjene.

Pri kupnji repromaterijala vrlo se lako zanijeti stoga za početak odaberite samo nekoliko vrsta perlica i kupite osnovne alate koji će vam pomoći u izradi. Uvidite li da je ovo doista nešto u čemu ste dobri i što vam se sviđa vratite se po još. Najbolji izbor je prvo nabaviti nekoliko paketića relativno neutralnih perli koje ćete moći uklopiti u razne kombinacije i zatim nekoliko ekstravagantnih i neobičnih. Možete pustiti mašti na volju i umetnuti i neke stare drage elemente ili privjeske koje već posjedujete i za vas imaju sentimentalnu vrijednost.

Kada ste nabavile svoj materijal nađite mirno mjesto u stanu sa dovoljno svijetla i prostora. Opustite se, pustite glazbu i neka kreativnost vodi vaše ruke u izradi neobičih i fantastičnih komada nakita. Tko zna možda zatrpane parlama i koncima u jednom trenu pronađete i prozorčić za neku novu poslovnu priliku i pretvorite svoju razbibrigu i hobi u pravo poslovno carstvo. Ništa nije nemoguće. Želimo vam uspjeh i mnoge zabavne i kreativne sate.

 Autor: L.K., Foto: Mayer George/Shutterstock