Muške veste

muška vesta
Muška vesta, Foto: Yaromir/Shutterstock

Ljeto je gotovo. Ovo vam je potpuno jasno kada izađete iz kuće i udahnete jutarnji zrak. U njemu se osjeti oštrina i svježina silnih kiša koje će se uskoro izliti na ulice vašega grada. U proteklih nekoliko mjeseci smo toliko navikli biti odjeveni lagano i jednostavno, kako bismo olakšali svome tijelu, da je ponekad teško premjestiti se u stilsku traku za hladnije doba.

Vrijeme je da izvadite sve stvari koje ste spremili kada je započelo ljeto. Realno procijenite u kojem stanju je vaša garderoba i što vam još treba. Prehladno je da biste se prešetavali u kratkim rukavima, a pretoplo da uskočite u jaknu. Stoga predlažemo da kao svoj dnevni outfit odaberete veste.

Veste su odlični izolatori topline koje možete nositi i ispod kožne jakne i ispod debelih jakni zimi, no u ova prelazna razdoblja možete se provući i samo sa dobrom vestom i odgoditi kupovinu jakne na još neko vrijeme. Ako volite veste sjajno, ako niste ljubitelj dajte im priliku. Tko zna možda ove jeseni postanu vaš omiljeni odjevni predmet.

Kvalitetna vesta će laskati muškoj figuri i istaknuti ono najbolje na njemu. Odaberete li dobar kroj moći ćete prikriti onaj pivski trbuščić koji se stvorio nakon ljetovanja sa dečkima. Odaberite vestu kod koje će ramena sjesti na pravo mjesto, jer ako će ona visjeti niže na bicepsima izgledat će nepotrebno šlampavo i vizualno vam oduzeti centimetre iz širine ramena.

Ako ste tamnoput muškarac birajte i zasićenije boje poput crvene, plave i tamnozelene ili pak vestu na pruge u jakim bojama za dane kada se osjećate zaigrano i pustolovno. Plavokosi muškarci mnogo će bolje izgledati u našto svijetlijim nijansama. posebice kombinacijama plave i bež ili menta zelene varijante. Crna vesta bi mogla za vas biti preintenzivna i preuzeti.

No kako god, odaberite one od kvalitetnog materijala ako ćete birati klasične boje. To je vesta koju ćete nositi neko vrijeme. Za šarenije modele koji vas sljedeće godine više neće zanimati možete odabrati i jeftinije varijante. Pripazite na dužinu rukava i uvijek veste perite na finom programu na perilici rublja (nećemo vas ni pokušati uvjeriti da fine veste perete na ruke). Omotajte se u meke tkanine i nedajte babljem ljetu da vas prevari.

Autor: L.K.  Foto: Yaromir/Shutterstock