Njega obrva i trepavica

obrve trepavice

Kako bi bile što ljepše i gušće, bitno je na koji način njegujemo obrve i trepavice. Obrve i trepavice su vrlo bitne na svakom licu, a posebno na licu žene, jer one uokviruju oblik lica. U nastavku vam donosimo na koji način trebate njegovati obrve i trepavice.

Prije nego što počnete sa čupanjem obrva, bilo bi dobro kada bi lice naparili toplom vodom, kako bi koža omekšala i pore se otvorile. Na taj način čupanje obrva neće biti bolno. Obavezno prije čupanja obrva lice temeljito očistite, ruke operite, a pincetu dezinficirajte, kako ne bi došlo do pojave akni ili nekih dugih upala.

Normalno je da dlačice sa obrva i trepavice otpadaju, pa se nemojte čuditi kada vidite kako vam je otpala trepavica, ili dlačica obrve. Na mjestima sa kojih je pala dlačica već je počela izlaziti nova dlačica, pa nema razloga za brigu.

Sa starenjem trepavice sve više padaju i prorijede se, no to je tako i što to prije prihvatite to će vam biti lakše. Za to nažalost nema pomoći. Sjenilo i maskaru uvijek uklanjajte sredstvom za skidanje šminke, mlijekom ili baby uljem. Nakon skidanja šminke, kožu i kapke isperite mlakom vodom, pa na njih nanesite kremu za njegu područja oko očiju.

Kada god je to moguće, izbjegavajte mazanje trepavica sa maskarom, te ih pustite da se odmore. Radije ih namažite hranjivom kremom ili ricinusovim ulje, koje će u potpunosti oporaviti trepavice.

Obrve na licu se prilikom čupanja nikada ne smiju promijeniti, tj ne mijenja se oblik obrva, samo se uklanja višak poput viška ispod obrva, ili onaj višak koji strši, oblik se ostavlja kakav je.

Obrve je potrebno svakodnevno njegovati, tako da ih svaku večer nahranite hidratantnom kremom, ili im pružite njegu ricinusovim uljem, tako da na mekanu četkicu za zube nanesete par kapi ricinusovog ulja, pa češljate obrve u smjeru rasta. Najbolja ulja za njegu trepavica i obrva su bademovo ulje i ricinusovo ulje.

Ako unatoč svim vašim naporima i dalje niste zadovoljni izgledom vaših obrva, razmislite o nekim tretmanima iscrtavanja obrva, primjerice o tehnici puder obrve.

Autor: A.Z., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock