Puder obrve

lijepe-obrve

Tehnika o kojoj žene možda ne znaju dovoljno, a zapravo je vrlo popularna kada je o izgledu riječ zove se puder obrve.

Posljednjih godina, obrve su postale hit i jedan od glavnih trendova u svijetu mode i ljepote, a trajna šminka jedan od najčešćih estetskih tretmana današnjice. Tretman se izvodi sitnim iglicama koje u gornji sloj kože utiskuju pigmente boje i tako to mjesto na koži ostaje trajno pigmentirano. Postupkom je moguće sakriti ili ispraviti nepravilnosti te istaknuti određeni dio lica, a prilikom nanošenja koristi se određena vrsta lokalne anestezije (najčešće u obliku gela, kreme ili spreja koji ostaju na koži od 10 do 30 minuta).

Trajna šminka i ovaj način iscrtavanja obrva namijenjen je osobama koje žele istaknuti određeni dio lica, prikriti određene nedostatke (obrve su rijetke, tanke, imaju praznine i slično), kao i osobama koje nemaju dovoljno vremena za svakodnevno nanošenje šminke, sportašicama i osobama alergičnima na klasičnu šminku. No, što ako ne podnosite bol? Što ako ne želite bolan, trajni tretman? Postoji riješenje i za vas – tehnika koja se naziva Puder obrve ili Powder eyebrows ili Ombre obrve.

U nastavku pročitajte sve o tehnici koja je manje bolna i prirodnija od klasičnog načina japanskog iscrtavanja obrva, a koja je osvojila mnoge pripadnice ljepšeg spola. Zaboravite na mogućnost da vam ostanu ožiljci, zastarjele tehnike koje često rezultiraju preoštre i, rekli bismo, pretanke obrve. Uz “puder” tehniku dobit ćete potpuno prirodan i nježan izgled obrva.

Što su puder obrve

Tanke obrve su stvar prošlosti, a napokon su se vratile guste prirodnije obrve koje lice čine mlađim. Naravno, guste obrve ne odgovaraju svima pa je jako važno da se oblik prilagodi određenom obliku lica kako bi izgledale što prirodnije.

Tehnika popunjavanja obrva zvana “puder obrve” podrazumijeva sjenčenje obrva koje se radi na maloj dubini pa one zbog toga izgledaju punije i prirodnije. Puno je sigurnija i bezbolnija u odnosu na klasičnu trajnu šminku ili iscrtavanje obrva japanskom metodom. Nema krvarenja, ne ostaju nikakvi ožiljci niti se javljaju bilo koje druge negativne posljedice.

Dok je kod drugih tehnika popunjavanja obrva boja prvih dana nakon aplikacije jako intenzivna i obrve konačni izgled poprimaju tek nakon nekog vremena, tehnikom puder obrve dobije se nešto prirodniji izgled, iako obrve konačan izgled poprime tek nakon tjedan ili dva.

Vrste (učinci) puder obrva

Ovisno o gustoći bojenja, tehnika puder obrve nudi nekoliko različitih učinaka, ovisno o tome što klijenti žele:

 • Jarke i glamurozne obrve
 • Potpuno prirodne obrve
 • Polutransparentne obrve

S obrvama ispunjenima ovom tehnikom izgledate nenašminkano, a za večernje izlaske ih lako možete pojačati olovkom ili sjenom.

Prednosti tehnike puder obrva

Prednosti popunjavanja obrva tehnikom “puder obrve” su sljedeće:

 • Polutransparentno i lagano sjenčanje osigurava da obrve imaju prirodan izgled
 • Naneseni pigment s vremenom ne blijedi i ne “pliva” u koži tako da ne postoji mogućnost da će obrve nakon nekog vremena postati crvenkaste ili plavkaste
 • Nema neprirodnih i grubih kontura obrva
 • Traju od jedne do dvije godine

Kome je namijenjena tehnika puder obrva

Puder obrve
Foto: Pixabay

Puder obrve su osobito popularne među plavušama i starijim klijenticama koje preferiraju punije i trajnije obrve. Preporučuje se i onima koji imaju masnu kožu, provode puno vremena na suncu ili se svakodnevno šminkaju. Dakle, tehnika puder obrve je namijenjena svima koji žele imati lijepo zaobljene i blago definirane obrve.

Kako izgleda iscrtavanje tehnikom puder obrve

Postoje dvije faze iscrtavanja, a to su:

 1. Prva faza – samo iscrtavanje obrva i traje nekoliko sati
 2. Druga faza – vrijeme nakon tretmana, održavanje

Prva faza

Prva faza traje nekoliko sati i riječ je o samom iscrtavanju obrva. Prvo se nanosi anestetik kojem je potrebno neko vrijeme da krene djelovati. Anestetik se nakon toga skida, a obrve se crtaju olovkom kako bi se definirao finalni izgled i simetrija.

Sjenčanje obrva se radi mašinicom sličnoj onima za tetoviranje. Koristi se mješavina nekoliko boja, a sjenčanje traje oko dva sata. Obrve su odmah po završetku tretmana nešto deblje i jače, ali ne pretjerano, a s vremenom će postati tanje, svjetlije i prirodnije.

Druga faza

Druga faza se odnosi na vrijeme nakon tretmana. Prvih tjedan dana je potrebno nekoliko puta dnevno nanositi antibiotsku mast. Nakon što se obrve oljušte (to traje oko 48 sati), nanosi se krema za zaštitu pigmenata kojima su rađene obrve.

Obrve nakon ljuštenja mogu izgledati blijedo, ali to je zbog toga što se koža oporavlja. Čim se oporavi, dio pigmenta se vrati.

Gdje napraviti puder obrve

Ako se odlučite nanositi trajnu šminku na svoje lice, što uključuje i tehniku puder obrva, neka to bude u provjerenim i certificiranim kozmetičkim salonima. Prije tretmana provjerite u kakvim uvjetima će se vršiti šminkanje i s kakvim će se pigmentima raditi.

Šminkanje se mora odvijati u steriliziranim uvjetima, što uključuje korištenje rukavica i steriliziranih igala za jednokratnu upotrebu. Kad su pigmenti u pitanju, trebali bi se koristiti mineralni pigmenti koji nisu štetni za tijelo.

Također se raspitajte posjeduje li kozmetičar potrebne kvalifikacije, koji anestetik će se koristiti i ulaze li u cijenu tretmana eventualne korekcije.

Najčešća pitanja i odgovori o tehnici puder obrva

U nastavku se nalaze kratke i najvažnije informacije o kojima smo se informirali u kozmetičkim salonima, a uključuju pitanja koje klijentice zainteresirane za ovu tehniku postavljaju te u suradnji sa stručnjacima odmah pružili sve nužne informacije.

Kome se preporučuje tehnika puder ili ombre obrva?

Tehnika je namijenjena svim tipovima i vrstama kože, a najčešće se preporučuje masnijoj koži na kojoj se microblading tehnika iscrtavanja obrva teže aplicira.

Koliko tretman boli?

Certificirani kozmetički saloni koriste tzv. PMU (Permanent make up) mašinice s kojima je izazivanje boli prilikom izvođenja tretmana gotovo nepostojeći. Također se prije tretmana koriste i odlični topični (topički) anestetici koji se primjenjuju na površinu kože, kao što je mast, gel ili losion koji sadrži lidokain.  kao što su losioni ili masti koje sadrže lidokain (lokalni anestetik).

Koje se boje koriste za tehniku puder obrva?

Najveći broj kozmetičkih salona koristi Permablend boje koje su trenutno najbolji i najpopularniji američki brand za trajni make up.

Uzrokuje li boja alergijske reakcije?

U svakom certificiranom kozmetičkom salonu se prije prvog iscrtavanja napravi testiranje na anestetik i pigment, pa čak i ako ste već imali tretman trajnog iscrtavanja obrca ili microbladinga.

Kada se ne preporučuje raditi puder obrve?

 • Za vrijeme trudnoće i dojenja se ne preporučuje raditi bilo koju tehniku trajnog šminkanja i estetstih tretmana uopće.
 • Ako pijete lijekove kao što su antibiotici, roakutan ili bilo koji drugi koji može uzrokovati promjene na koži.
 • Za vrijeme kemoterapije, pa čak i duže vrijeme nakon posljednjeg tretmana – obavezno se savjetujte s liječnikom
 • Osobama mlađim od 18 godina

Koliko dugo traju puder obrve?

Trajanje tehnike ovisi o masnoći kože. Ako imate suhu kožu, pigmentiranje može trajati i do dvije godine, ako imate masniju kožu, boja se brže razgrađuje, stoga pigmentiranje traje kraće – otprilike godinu dana.

Cijena puder obrva

Od 2.000 do 2.500 kuna, u što je (u većini kozmetičkih salona) uključena i korekcija koja se radi 4 tjedna nakon tretmana.

Ako se još uvijek niste odlučili i niste sigurni koliko je ova tehnika dobar izbor za vas, svakako preporučujemo da se posavjetujete sa stručnjacima, a u međuvremenu se pobrinite za izgled prirodnih obrva. U nastavku pogledajte video kako pravilno oblikovati obrve!

Ako imate tanke ili rijetke obrve, donosimo vam i video sa savjetima kako ubrzati rast obrva i tako ih oblikujete na način koji želite.

Autor: A.V., Foto: StockSnap/Pixabay