Niski pleteni rep

pletenje-pletenice

Ako su vam dosadile uvijek iste frizure, stalno izmjenjivanje puštene kose, niskog repa i konjskog repa, ali opet niti ne želite ikakve drastične promjene oko kose, odlično rješenje je osvježiti stare frizure novim trikovima. Pod time mislimo da frizurama koje često nosite udahnete malo noviteta, zbog kojih će se činiti zanimljivima. Ako niste jedna od onih koje vole drastične promjene, tek pokoja pletenica, drukčije podignuta kosa ili pokoji ukras za kosu, učinit će trik – dati će vam željenu promjenu, ali ne i drastično novi izgled.

Upravo takva je i frizura koju vam donosimo u ovom videu. Običan spušteni rep oplemenili smo jednostavnom, ali zanimljivom pletenicom. Samo zato što biste htjeli malo izdići svoju frizuru iz svakodnevnog, dosadnog izgleda, ne znači da želite provesti sate pred ogledalom ili, još gore, u frizerskom salonu. Ono što želite je brza, ali zanimljiva frizura. Baš kao što je niski pleteni rep.

Frizuru ćete složiti u nekoliko minuta, a sve što vam je za nju potrebno je češalj, jedna obična gumica, nekoliko ukosnica i po želji neki učvršćivač za kosu, poput pjene, gela ili spreja za kosu. Najprije se počešljajte i napravite razdjeljak sa strane. Ako imate šiške, također ih počešljajte u stranu jer ćete ih uplesti u pletenicu. Odvojite prednji dio kose koji ćete isplesti, a stražnji dio kose vežite gumicom ili odvojite kopčom da vam ne smeta.

Krenite plesti pletenicu od razdjeljka, s prednje strane kose koja vam pada na čelo, odnosno lice. Uhvatite manji pramen i podijelite ga na tri dijela. Pletite ih s donje strane kako biste dobili obrnutu francusku pletenicu. Sa svakim pramenom iz pletenice uzmite i dio kose sa strane, kako biste cijeli slobodni pramen upleli u frizuru. Pletite je do kraja korijena, a onda nastavite sve do vrhova kose, kako bi vam cijeli prednji dio kose bio upleten u jednu pletenicu. Na kraju je vežite malom silikonskom gumicom. Ona je dovoljno mala i čvrsta da vam neće kliziti iz kose.

Kada je pletenica gotova, razdvojite upletene pramenove kako bi bila veća i ne toliko stegnuta. Tako će odavati dojam ležernosti. Ostatak kose, ovaj koji vam je do sada bio odvojen kopčom, raspustite. Možete ga još malo počešljati, pa uhvatiti u spušteni rep. Vežite ga sa strane, s druge strane razdjeljka, suprotno od pletenice.

Nakon što kosu vežete gumicom za kosu, uzmite kraj pletenice, pa cijeli pramen omotajte oko gumice kojom ste uhvatili ostatak kose. Učvrstite pletenicu ukosnicom, tako da ova ostane neprimjetna. Tako će se činiti kao da ste pletenicom vezali rep. Još malo prođite prstima po puštenom pramenom, ali vrlo oprezno, da ne pokvarite gornji dio kose. Sve možete još malo posprejati lakom za kosu, kako bi vam frizira čvršće stajala.

Ako želite da vam frizura bude još više postojana, prije nego počnete plesti pletenicu, možete kroz prednji dio kose nanijeti malo pjene ili gela za kosu.

Ova ležerna frizura u nekoliko je koraka gotova, a opet vam daje neobičan i lijep izgled. Idealna je za svakodnevne prilike kojima želite udahnuti malo romantike i osobnog stila.

Autor: V.B., Foto: Elena Vasilchenko/Shutterstock