Vijenac frizura

pletenica-frizura

Frizure s pletenicama možemo nositi na razne načine, a jedna od najpopularnijih, pogotovo danas, kada je retro ponovo u modi, je vijenac frizura. Pletenica oko glave simbolizira vijenac cvijeća koji je bio vrlo popularan 60-ih i 70-godina, dok je hipi-pokret bio u punom jeku. Danas, kada je hipi odjeća, ali i ideali kojima su se vodili, ponovo zavladala, vratile su se i te slatke, ženstvene frizure.

Vijenac oko glave frizura idealna je za proljeće i ljeto. Pristaje uz laganu, vedru odjeću, idealna je za šetnje, druženja ili odlaske na koncerte na otvorenom, ali i za posebne prigode. Posebnu draž dat ćete joj ako kosu, uz vijenac, ukrasite i umjetnim cvijećem ili nekim drugim živopisnim ukrasima za kosu.

Najbolje kod ove frizure je što ju je vrlo jednostavno napraviti. Držat će vam kosu dalje od lica, pa se s njom slobodno možete upustiti i u fizičke aktivnosti. Dovoljno je čvrsta i postojana, a svejedno će vam pružiti jedinstven i impresivan izgled.

Za početak dobro počešljajte kosu i napravite razdjeljak na sredini. Ako želite da vam frizura bude čvršća, kroz kosu možete nanijeti malo pjene ili gela za kosu. Kosu, s obzirom na razdjeljak, podijelite na dva jednaka dijela. Najprije radite s lijevim dijelom. Dobro ga počešljate i od njega ispletete običnu pletenicu. Učvrstite je s malom gumicom.

Prijeđite na drugu stranu. Također je počešljajte, ispletite običnu pletenicu i učvrstite je malom silikonskom gumicom. Pletenice koje ste napravili malo raširite i otpustite da izgledaju veće i ne previše strogo. Najprije jednu pletenicu prebacite preko vrha glave i na njenom kraju je učvrstite ukosnicama.

Isto napravite i s drugom pletenicom, s time da njome prekrijete pramenove prve pletenice što strše s glave. Drugu pletenicu stavite sa stražnje strane prve i podvučete njene pramenove kako ni oni ne bi bili vidljivi. Dobro je učvrstite ukosnicama i još malo sredite da izgleda uredno. Sve možete još jednom posprejati lakom za kosu kako bi bilo urednije i čvrsto stajalo duže vremena.

Vaša prekrasna ženstvena frizura je gotova, a ako trebate još inspiracije za romantične retro frizure, pogledate naše prijedloge boho frizura.

Autor: V.B., Foto: mariakraynova/Shutterstock