Punđa s trakom za kosu

zena-ravne-kose

Ako volite boho, boho chic ili hipi frizure, donosimo jednu baš po vašem ukusu! Boho frizure prepoznatljive su po svom retro stilu, često pomiješanim s indijanskim tribal, odnosno folklornim motivima. Ovakve frizure rijetko kada mogu proći bez raznih ukrasa za kosu, poput trakica, traka, marama, vijenaca i slično. Ovi dodaci odlični su kada se trebaju ukomponirati u samu frizuru. Kao njen dio, često su zaslužni za održavanje frizure čvrstom. Čine je postojanom jer se kosa isprepliće s njima. Takva je i ova frizura.

Niska punđa s trakom za kosu vrlo je efektna frizura. Ostavlja poseban dojam i naglašava stil osobe koja je nosi. Izgleda kao da je potrebna posebna vještina kako bi se napravila, a zapravo je vrlo jednostavna i brza frizura. Podiže kosu s lica, pa je idealna za ljetne dane, kada se može kombinirati s laganom, lepršavom odjećom, otvorenim cipelama i slamnatim torbama. Odlično pristaje uz nakit za ljeto, među koji spada i koraljni nakit. Najbolje od svega je što vam za napraviti ovu frizuru ne treba puno vremena, pa je možete složiti i nakon kupanja ili u nekoj sličnoj situaciji. Ne treba vam ni posebna aparatura, tek češalj, ako vam je u blizini, traka za kosu i pokoja ukosnica.

Najprije se počešljajte ili, ako želite ležerniju, razbarušenu frizuru, samo prođite prstima kroz kosu. Stavite traku na glavu. Ako imate šiške, traku možete staviti ili preko šiški ili tako da podignete šiške s čela pa ih njome uhvatite. Zavežite je ili učvrstite nisko na potiljku. Namjestite kosu s prednje strane glave prije nego krenete dizati kosu s vrata.

Prije nego krenete podizati kosu, najprije uzmite jedan pramen sa strane glave i omotajte ga oko trake, tako da se ona ne vidi. Tako će se traka vidjeti samo s prednje strane i tek djelomično sa strane. Omotajte pramen tako da se čini kao da ste napravili uže od kose. Isto napravite i s druge strane glave. Nakon toga, krenite s podizanjem kose s vrata.

Uzimajte jedan po jedan pramen s potiljka, s vanjske strane ga omotajte oko užeta, pa zataknite u kosu, odnosno ispod užeta. Kada uzmete pramen, najprije ga zavrtite, pa onda zataknite za uže. Činite to sve dok ne podignete cijelu kosu. Ako vam koji pramen ispadne ili vam se čini nedovoljno čvrst, dodatno ga učvrstite ukosnicom za kosu. Nakon što ste podigli svu kosu, možete izvući pokoji pramen pored uha, kako bi vam frizura izgledala ležernije. Pažljivo podignite, odnosno izvucite kosu na tjemenu da biste dobili ljepši profil.

Za kraj, ako želite, kosu možete malo posprejati lakom za kosu, kako bi duže ostala postojana. Nakon samo nekoliko dodatnih minuta koje ste uložili u frizuru, spremni ste za pokret! Sigurni smo da će ova frizura oduševiti sve koji vas vide. Ako vam se sviđaju niske punđe s trakom, pogledajte i kako napraviti nisku punđu s trakom i pletenicama!

Autor: V.B., Foto: Alena Ozerova/Shutterstock