Najčešće dječje laži

najčešće dječje tajne

Bez obzira koliko djeca bila stara, ona su vrlo mudra i taktična, kada se radi o skrivanju nekih stvari za koje ne žele da saznaju njihovi roditelji. Kako bi bili spremni na neke od najčešćih dječjih laži, u nastavku vam donosimo neke od njih.

Ukoliko je dijete maltretirano u školi, ono vrlo vjerojatno to neće reći svojim roditeljima. Zapravo će većinom ona djeca koja ih maltretiraju i zaprijetiti im, kako bi se djeca bojala priznati svojim roditeljima istinu. Kako bi saznali je li vaše dijete maltretirano, trebat ćete obratiti pažnju na znakove nasilja.

Ako vaša kćer ima dečka, teško da će vam to otkriti. Zaljubljivanje i veze se uglavnom skrivaju od roditelja, a posebice ako dijete zna da roditelji nikada ne bi odobrili dečka kojeg je odabralo.

U današnje vrijeme je ilegalna droga jako popularna, te je rijetko koje dijete ne proba. Ako vaše dijete konzumira ilegalnu drogu, vi ćete to kao roditelj zadnji saznati, ili uopće nećete saznati.

Tinejdžeri nikada svojim roditeljima ne priznaju kada su imali prvi seksualni odnos. Zna se čak i dogoditi da cure ostanu u drugom stanju, ali niti to ne kažu svojim roditeljima, sve dok se ne primijeti promjena.

Tulumi su zabave za koje će malo roditelja znati. Ne zna se zašto, ali tinejdžeri nikada neće reći da je neki tulum u pitanju.

Ako tinejdžer konzumira cigarete, on to nikada neće reći svojim roditeljima, pa da roditelji pokušali na sve načine saznati, bit će im uzaludan trud.

Tinejdžeri uglavnom idu kod prijatelja učiti ili pisti zadaću, a zapravo nikada ne idu razgovarati ili se zabavljati. Ne zna se zašto, ali i ovo vješto skrivaju, te ne žele reći pravu istinu roditeljima.

Kada dijete dobije lošu ocjenu ili padne ispit, ono će to rijetko kada priznati svojim roditeljima. Isto tako kad su u pitanju domaće zadaće, dijete je skoro nikada nema.

Potrebno je da roditelji djeci daju do znanja kako su tu za njih i kako im se uvijek mogu povjeriti. Važno je da djeca budu svjesna kako se u svakom trenutku mogu osloniti na svoje roditelje koji će im pomoći.

Autor: A.Z., Foto: Catalin Petolea/Shutterstock