Kako organizirati svoj dom

kako organizirati dom

Dokle god u svom domu ne budete izbacivali stvari koje vam ne trebaju i koje već dugo vremena ne koristite, u vašem domu neće biti reda. Tek kada se počnete rješavati suvišnih stvari, u vašem domu će zavladati sklad. Saznajte kao organizirati dom.

U vašim ormarima, kao i na policama se sigurno nalazi barem nekoliko stvari koje više uopće ne koristite i koje vam više uopće ne trebaju. Nemojte bespotrebno čuvati takve stvari, jer dok dođe vrijeme kada vam budu trebale, ukoliko to vrijeme uopće dođe, vaš dom će disati, a vi ćete kupiti ono što vam treba u tom trenutku.

Važno je da prije velikog pospremanja odvojite na papir sve što vam je stvarno potrebno i ono što vam ne treba. Stvari kojih se svakako trebate riješiti su one koje samo skupljaju prašinu u domu, te vam zauzimaju životni prostor.

Kada uz neki obrok primite neki promotivni letak, odmah ga nakon što ste ga pregledali, bacite u smeće, jer će vam samo raditi smeće, a nikada ga više nećete pogledati.

Provjerite svu hranu koju imate u kuhinji, te provjerite je li istekao rok. Svaku hranu s istekom roka odmah bacite, a onu kojoj rok samo što nije istekao, stavite među prve redove kako bi ju stigli potrošiti prije isteka.

Ulaznice s raznih događanja bacite u smeće, jer dok vi njih skupljate za uspomenu, one vam stvaraju nered a nakon nekog vremena ćete i zaboraviti da ih imate.

Provjerite rok trajanja svim lijekovima koje čuvate u ormariću za lijekove, kako ne bi došlo do trovanja i kako bi oslobodili prostor od lijekova koje više ne možete upotrijebiti.

Prazne kutije od sladoleda nemojte čuvati, jer čuvanje plastičnih kutija samo zauzima prostor, a nije zdravo. U pukotinama plastičnih kutija se nakupljaju bakterije koje mogu prijeći na hranu, pa je najbolje da ih se odmah nakon što pojedete sladoled, riješite.

Sav kancelarijski materijal, kao i sav pisaći pribor dobro provjerite je li vam potreban, te je li još uvijek u funkciji, jer nakon nekog vremena ne korištenja tog materijala, sigurno neke više niti ne možete koristiti, a samo vam zauzimaju mjesto u domu.

Autor: A.Z., Foto: michaeljung/Shutterstock