Najbolje komedije u 2011

Djevojka s osmjehom na licu, Foto: Photoxpress

Koliko se puta znalo dogoditi da ste odlučili pogledati neku dobru komediju, a kada ono ništa. Vjerujemo kako nam se više puta dogodilo da smo pogledali film koji nije ostavio apsolutno nikakav efekt, a očekivali smo da ćemo se dobro nasmijati.

Velik dio ljudi složio se kako je zaista teško snimiti dobru komediju uz koju će nam teći suze i od koje ćemo dobiti grčeve u trbuhu. Zašto je tome tako? Vjerojatno glavni razlog leži u činjenici što mi kao gledatelji očekujemo malo previše, a opet s druge strane redatelji ne znaju kada neke stvari treba pojednostavniti.

Poput svih ostalih stvari u životu ako želimo da budu dobre moramo voditi računa da ih pokušamo ne zakomplicirati previše, jer jedino ćemo tako dobiti željeni rezultat. Evo jednostavnog primjera kada izlazimo van, normalno da odjeća sa što manje šarenila uvijek bolje izgleda.

Takav je slučaj i sa dobrom komedijom za koju je ključno da stavite par vrhunskih komičara i naravno radnju koja ima smisla i smijeh može započeti. Ako mislite kako niste uspjeli pogledati dovoljno dobrih komedija prošle godine, mi vam možemo dati savjet koje filmove možete pogledati u svom domu.

Prema mišljenju gledatelja i isto tako kritičara, napravljena je lista top filmova u 2011. godini uz koje smo se svi smijali. To s: “Pirati s Kariba, nepoznate plime” (iako je ovdje prvenstveno riječ o avanturi složit ćete se kako komedije zaista ima na pretek).

Osim toga tu su filmovi: “Hangover 2”, “No Strings Attached”, “Cars 2”, “Take Me Home Tonight”, “Bridesmaids”, “Kung Fu Panda 2”, “The Smurfs”, “Paul”, “Arthur”, “Just Go With It”, “The Dilemma”, “Friends With Benefits”, “Gnomeo and Juliet”, “Hop”.

Ako smo što izostavili to je zato što je filmova zaista bilo puno, ali što se tiče malo boljih komedija vjerujemo kako ste zadovoljni našim izborom, jer prema mišljenju mnogih to su bili jedni od boljih filmova koji su obilježili proteklu godinu.

Autor: S.Š. Foto: Photoxpress