Uzvišenost

film uzvišenost

Za sve ljubitelje znanstvene fantastike i pomalo drugačijeg žanra, stigla je još jedna poslastica u obliku filma “Uzvišenost”. Radi se o još jednoj zanimljivoj ekranizaciji kvalitetnog i osebujnog glumca Johnny Deepa koji je još jednom odlučio biti drugačiji.

Nakon raznih uloga s kojima se proslavio i koje su od njega stvorile jednu vrste filmske ikone, na red je došao film koji se u potpunosti razlikuje od dosadašnjih filmova koje je snimio poput “Pirata s Kariba” i “Usamljenog rendžera”.

Vjerojatno je i sam Johnny Dep poželio snimiti ozbiljan film u kojem neće biti potrebno kreveljenje i stavljanje nekoliko slojeva šminke kako bi svatko od nas danima mogao razmišljati o tome je li iza te silne maske ovaj popularni glumac ili je to samo još jedan trik.

Film “Uzvišenost” djelo je redatelja Wally Pfistera koji je osim Johnny Deppa kvalitetu filma odlučio podignuti zajedno s drugim kvalitetnim glumcima poput Morgana Freemana i Rebece Hall.

U “Uzvišenosti” Johnny Depp je odglumio znanstvenika Willa Castera koji je glavni istražitelj na području umjetne inteligencije. Dr. Will Caster na početku filma pokušava stvoriti umjetnu inteligneciju sa svim ljudskim emocijama.

Njegovi dosadašnji eksperimenti su ga učinili slavnim, ali se zbog svojih rezultata našao na meti fanatika koji će učiniti sve kako bi ga zaustavili. Unatoč tome što su ga htjeli uništiti došlo je do neočekivanog obrata kada su postali svjedocima njegove vlastite uzvišenosti.

Do problema dolazi kada se kod Willa želja za znanjem pretvara u borbu za moć, a najveći problem predstavlja to što ga njegova supruga Evelyn i najbolji prijatelj Max Waters (Paul Bettany) možda u tome neće moći zaustaviti.

Film “Uzvišenost” će još jednom pokazati koliko je pametno poigravati se sa umjetnom inteligencijom i kada je pravi trenutak da se čovjek zaustavi. Kada je pravo vrijeme da čovjek postane svjestan da je došao da svog maksimuma? Odgovore potražite u filmu.

Autor: S.Š., Foto: transcendencemovie.com