Herkul

film herkul

Redatelj Bret Barttner odlučio se prihvatiti najnovije ekranizacije o junaku Herkulu sina Zeusa i smrtnice Alkmene. U najnovijem akcijskom spektaklu okupila su se međunarodna glumačka imena kao što su Ian McShane, Joseph Fiennes, Irina Shayk i nezaboravni Dwayne Johnson.

Nakon što se dokazao u raznim glumačkim projektima od kojih su najviše bili akcijski filmovi, Dwayne Johnson je odlučio okušati se u velikom blockbusteru koji je najavljivao svojim obožavateljima na Instagram i Twitter profilu. U filmu se pojavljuje i Oscarom nominirani John Hurt.

Film “Herkul” je projekt nastao u sklopu Radical Comicsa na temelju priče prema kojoj je Herkul običan čovjek koji živi na staroj slavi. Iako je sin Zeusa i smrtnice Alkmene, još uvijek nije odlučio pomoći drugima i iskoristiti svoju snagu na pravedan i pošten način.

Kako stoji u mitologiji pred Herkula je božica Hera zbog bijesa jer ju je Zeus varao sa smrtnicom, postavila zahtjev da mora odraditi 12 strašnih i nimalo lakih zadataka.

Prema mitologiji Herkul je morao ubiti Nemejskoga lava, ubiti Lernejsku hidru, ubiti Stinfalijske ptice, uhvatiti kerinejsku košutu, ubiti surimatskog vepra, očistiti štale elidskog kralja Augija, ukrotiti kretskog bika, dovesti Diomedove kobile, donijeti hipolitin pojas, dotjerati Herionova goveda, dovesti Hadovog psa Kerbera i donijeti zlatne jabuke iz vrta Hesperida. Naoružan samo lukom i strijelom dokazao se kao veliki grčki junak.

U filmu zajedno sa svojih nekoliko suradnika putuje carstvom i pomaže drugima, ali ne besplatno nego naplaćuje svoju uslugu u obliku zlata, a ugled koristi kako bi prestrašio neprijatelje.

Sve se počinje mijenjati onog trenutka kada od njega zatraži pomoć vladar Tracije i kći. Herkul im odluči pomoći i taj tren počinje shvaćati da ne može cijeli život temeljiti na mitu koji ga prati od početka nego da treba postati pravi i istinski heroj u kojeg svi vjeruju.

Po zanimljivoj glumačkoj ekipi i napetoj radnji prepričanoj na zanimljiv način, vjeruje se kako će Herkul biti spektakl i pravi doživljaj ne samo za mušku publiku nego i za žensku.

Autor: S.Š.