Hobit: Smaugova pustoš

bilbo

Neka se jave svi koji nisu niti jednom pogledali film “Hobit” i “Gospodare prstenova”! Hm, mislimo da ih nema puno jer ipak se radi o svojevrsnom klasiku koji je Petera Jacksona svrstao u elitnu skupinu redatelja koji su svojim filmovima mijenjali percepciju modernog filma.

Peter Jackson je redatelj koji iza sebe ima mnogo sjajnih filmova, ali Tolkien je na veliki način obilježio njegovu karijeru i daljni rad u svijetu filma, jer će se mnogi pitati kada će se opet primiti literature o svijetu koji je možda postojao, a možda i nije. Čaroban svijet junaka u plaštevima, zmajeva i ostalih čudnih bića ne može nikada dosaditi.

Ok buduće filmove sada treba pustiti malo na miru i posvetiti se novom filmu o neustrašivom Hobitu koji nastavlja svoju avanturu zajedno s patuljcima i čarobnjakom. Prvi film “Hobit” premašio je očekivanja i ostvario veliku zaradu, unatoč negodovanju onih koji smatraju kako se Peter Jackson u ovom filmu previše odmaknuo od same knjige.

U prvom filmu započinje priča o ptauljcima i njihovoj želji da poraze zmaja i tako vrate svoje davno izgubljeno kraljevstvo. Nastavak priče “Hobit: Smaugova pustoš” donosi puno više akcije i mnogo uzbudljivih likova.

Zanimljivo je kako je Peter još jednom odlučio odstupiti od knjige i na radost obožavateljica diljem svijeta vratiti Orlanda Blooma. Ovaj hrabri vilenjak koji je ostao zapamćen u “Gospodarima prestenova” još će jednom pokazati svoje umijeće te svoju ulogu u priči koja je prethodila “Gospodarima prstenova”.

Nakon što uspiju preživjeti napad bijelog orka, Gandalf, Thorin zajedno sa trinaest patuljaka i Bilbo nastavljaju dalje prema Ereboru. Na putu će ih dočekati nove pustolovine kao što su opasni paukovi te druge zvijeri uz strašne šume Mrkodola.

U šumi će ih uspjeti zarobiti Šumski vilenjaci, a kada na neobičan način uspiju pobjeći, nastavljaju prema Jezergradu i konačno Pustogori gdje vlada strašni zmaj koji pohlepono čuva bogatstvo patuljaka koje su oni godinama skupljali. Ostaje da vidimo kakav će nastavak biti i hoće li biti uspješan kao prvi film i konačno “Gospodari prstenova”.

Autor: S.Š., Foto: thehobbit.com