Moderne bluze

plava bluza
Plava bluza, Foto: Shots Studio/Shutterstock

Jedan od najženstvenijih komada koji bi se ovoga ljeta mogli naći u vašem ormaru svakako su lepršave ljetne bluzice. Dok su obične T-shit majice više manje uniseks i mogu ih nositi i muškarci i žene, i svakako nose određenu androginu privlačnost, ipak nitko ne može zasjesti na tron ovog damskog modnog komada.

Bluza je zapravo nalik košulji samo labavije strukturirana i uglavnom bez gumbića iako nisu isključeni. Možemo ih kombinirati sa mnogim komadima, ali ipak će biti najčešći izbor žena koje se odjevaju nešto klasičnije, a sjajno će se uklopiti u poslovni stil. Tko je rekao da je u korporativnom okruženju nužno žrtvovati ženstvenost? Bluza ispod laganog sakoa pun je pogodak za uredsku modu.

Bluza neće nikada izaći iz mode samo se svake godine pomalo modificira i mijenjaju se uzorci koji nas očaravaju. Ove godine su romantične duše došle na svoje. Svijet bluza obilježen je pastelnim nijansama mekim i nježnim poput šećerne vate. Kombinirajte ih sa bijelim komadima za ljeto, npr. kratka bijela suknjica i puder roza poluprozirna bluzica ugurana u suknju. Na nogama rimljanke u nekoj neutralnoj boji i velika kožna torba prebačena preko podlaktice.

Prikrivene divljakuše i buntivnice mogu odabrati i one tamnije nijanse poput crne ili kraljevko plave, ali u tom slučaju uvijek uzmite one omekšane prozirnim dijelovima, sjajnim trakama ili umecima od čipke. Kombinirajte ih na zanimljive hlače sa neobičnim printom ili traper i dobre espadrile na punu petu. Još i slamnati šešir i sunčane naočale na nos… slasno.

I napokon, ako je vaše djetinjstvo obilježeno Knjigom o džungli i željele ste uvijek na jedan dan se izgubiti među lijanama postanite kraljica ove betonske džungle sa leopard uzorkom na lepršavoj bluzi koja pada na jedno rame. Sjajno će pristajati na bijele hlače i smeđe sandale sa remenčićima. Još dobra mala odvažna torbica, crveni ruž i lak na noktima i pođite osvojiti nočni život svoga grada. U svakom slučaju volimo bluze u svim oblicima i ako još niste uvrstite pokoju u svoj ljetni repertoar.

 Autor: L.K. Foto: Shots Studio/Shutterstock