Unikatne torbe, jer ste i vi unikat

unikatna torba
Unikatna torba, Foto: goran cakmazovic/Shutterstock

Torba se javila vrlo rano. U početku smo ipak bili sakupljači koji su lutali travnatim livadama i po rubovima šuma tražili bobice i korijenje kako bi se prehranili. Prve torbe nisu bile nimalo lijepe, bile su samo praktični tobolci u koje smo mogli spremiti potrebne sitnnice prije no što odmorimo glavu na tvrdoj zemlji.

No sve se mijenja, stvari napreduju. Sve je danas podložno estetizaciji. Svatko od nas bira svoj životni stil pa čak i ako na sebe nabacite neku bezobličnu krpu, to više nije iz nužnosti nego zato jer baš toga dana želite biti tako odjeveni. Pa stoga ako se i žlica, luster ili podloga za miš stiliziraju jedino je logično da isti put slijede i torbe za koje žene osjećaju gotovo tako snažne emocije kao za svoga muškarca.

Torbe su neopisivo zanimljive. Možemo zaplivati u divnom moru boja, uzoraka i oblika i izabrati nešto za sebe. Jedna torba sa zakovicama može malu crnu koktel haljinu pretvoriti u nešto sasvim drugo. Samo trag životinjskog uzorka na torbi uz potpuno poslovnu i konzervativnu kombinaciju šalje poruku “Stvari nisu kako se čine, ne poznaješ me!”. Torbice su divan pano na kojem možemo oglašavati svoju osobnost.

Baš kako ste i vi same unikat svaka za sebe. Potpuno svoje i posebne nema razloga zašto to ne bi bila i vaša torba. Nije nužno birati samo one iz serijske proizvodnje. Sjednite, opustitite se, pustite glazbu i dozvolite muzama da vas posjete. Ako i ne znate šiti za običnu kockastu torbu neće biti potrebna velika vještina, već ćete stići gdje želite biti uz malo prakse. Možete zamoliti i kreativnu prijateljicu za pomoć i napraviti sjajnu žensku večer s koje ćete otići kući sa novim modnim komadom.

Na torbe možete nešto i oslikati, iskoristiti kombinacije raznih materijala, ili na njih napisati nešto šaljivo i mudro. Otvorite se, pustite intuiciji da vodi iglu, konac i kist. Razmjestie po njoj što god vam drago, perle, čipku, mašne, našivke, umjetno cvijeće ili stakalca. Nema boljeg lijeka i samoterapije od kreativnosti, stoga pucnite člancima, nađite mirno mjesto u stanu i krenite načiniti svoje malo remek djelo. Čini li se to nama ili je možda na pomolu i ideja za vlastiti posao. Poigrajte se i uživajte.

Autor: L.K. Foto: goran cakmazovic/Shutterstock