Sandale rimljanke, moderno i udobno ljeto

sandale rimljanke
Sandale rimljanke, Foto: Venus Angel/Shutterstock

Jao, kako smo sretne kada napokon možemo na dno ormarića baciti čizme i kožne tenisice u kojima smo provodile kišne dane ovoga izuzetno mokrog proljeća. Jedno od onih u kojima Noa kreće po alat i materijal za barku. Napokon, sunce se ne srami više pokazati svoju moć. Pločnici cvrlje poput slanine u tavici pod našim potplatima i krenule smo u novu sezonu laganih i otvorenih ljetnih cipelica.

Naravno, nosimo li ove 0tvorene modele potrebno je posvetiti pažnju stopalima. Znamo da vam se ponekad ne da izdvajati mnogo novca za skupe pedikure koje ne potraju baš tako dugo, ali sasvim dobro možete urediti stopala i same kod kuće. Treba vam samo lavor, kamen plovućac, šaka morske soli i malo dobre volje.

Sada kada su vaša stopala spremna, krenite u potragu za nekim novim ljetnim modelom. Koji će biti vaš izbor? Balerinke, espadrile, natikače ili možda pak, iznova u potpunosti moderne, gladijatorice? One su se vratile na scenu na velika vrata. Modeli koje poznajemo od prije nekoliko godina zadobili su novi život. Postale su odvažnije, ponekad se remenčići i vezice penju sve do koljena. Čak smo svjedočili i nekim modelima poznatih brandova koji su se uspeli na visoku petu.

Osim smeđih i crnih, koje smo mogle gledati na stopalima pomodarki prethodnih godina, na ovoljetne gladijatorice naselili su se životinjski uzorci i slasne pastelne nijanse. Uskladite možda boju sladoleda od pistacija koji vam se topi po šaci sa svojim novima rimljankama. Zašto ne?

Uvijek možete posegnuti za nešto klasičnijim modelima u neutralnim bojama koje ćete svakako moći kombinirati na više outfita, ali u tome slučaju sugeriramo odabir onih sa zanimljivim načinom vezanja ili neobičnim križanjem trakica. Možda pokoji metalni umetak ili resice koje će slobodno visjeti sa kraja vezice.

Kombinirajte ih na kratke suknje i hlačice i ležerne lepršave košulje ili T-shirt majice. Ubacite zanimljive dodatke poput šešira i lepršavih svilenih šalova za chic dojam. Još pilotske naočale na nos i vaš eklektični ljetni koktel je spreman. Uživajte maksimalno bilo vaše ljeto vezano uz gradski asfalt ili daleke pučine.

 Autor: L.K.  Foto: Venus Angel/Shutterstock