Mješavina za čišćenje jetre

čišćenje jetre

Normalan rad jetre je vrlo važan kako bi osoba bila dobrog zdravlja, dok nepravilan rad jetre može biti pritajeni uzrok mnogih bolesti. Kamenac je najčešći uzrok nepravilnog rada jetre, a u stopu ga prate i paraziti.

Zapravo je vrlo lako očistiti jetru od kamenca, a za to postoji i prirodna metoda koju možete napraviti uz pomoć soka od grejpa i maslinovog ulja.

Čišćenje treba trajati dva dana. Za čišćenje je potrebno 50 g gorke soli, 1/2 šalice maslinovog ulja i 1 veliki svježi crveni grejp. Na dan čišćenja se ne smiju uzimati nikakve kapsule, lijekovi ili vitamini.

Ujutro pojedite žitarice, med, voće i kruh te nemojte uzimati ništa masno poput maslaca, vrhnja, ulja, sira ili mlijeka.

U podne pojedite pečeni krumpir sa soli, bez ulja, voće i kruh. Ne jedite ništa masno i popijte puno vode, jer poslije 14 sati se ne smije više ništa piti i jesti.

Nakon 14 h pomiješajte 6 dl vode i 50 g gorke soli te mješavinu podijelite na 4 dijela. Gorku sol stavite u hladnjak. U 18 sati popijte jednu četvrtinu mješavine, nakon čega popijte nekoliko gutljaja vode.

Grejp i maslinovo ulje ostavite na sobnoj temperaturi kako bi se ugrijali. U 20 h popijte još četvrtinu mješavine te u 21:30 završite sa svim aktivnostima i pripremite se za krevet.

U 21:45 pripremite iscijeđeni grejp. U pola šalice ulijte maslinovo ulje, dodajte sok od grejpa i poklopite. Mučkajte dok smjesa ne postane vodenasta. Posjetite kupaonicu onoliko puta koliko je potrebno.

U 22 h popijte napitak u stojećem položaju te ga popijte u roku od 5 min. Nakon što se napitak popije, legnite ravno na leđa, s uzdignutom glavom na jastuku.

Budite mirni 20 minuta te pokušajte zaspati. Za vrijeme spavanja pokušajte što više ležati na lijevom boku.

U 6 h ujutro popijte treću dozu gorke soli i vratite se u krevet. Nakon 2h popijte zadnju dozu i vratite se u krevet.

U 9 h možete početi jesti i piti voćni sok. Pola sata kasnije pojedite malo voća, pa sat vremena nakon toga možete početi jesti laganu hranu. Do večeri ćete se osjećati u potpunosti oporavljeno. Ne treba posebno napominjati koliko važno sačuvati jetra kako bi dalje mogla nesmetano raditi.

Autor: A.Z., Foto: Leonid and Anna Dedukh/Shutterstock