Ljetne frizure za 2013.

djevojka s pundjom
Djevojka s punđom, Foto: Luba V Nel/Shutterstock

Ljeto je vrijeme kada temperature dostižu zaista visoke vrijednosti zbog čega je jednostavno teško imati savršenu frizuru koja će odolijevati raznim vremenskim uvjetima. Poznato je kako kiša, vlaga, vjetar, vrućina i more mogu negativno utjecati na izgled kose. Zbog toga je važno imati frizuru koja će se na savršen način uklopiti u tople ljetne dane kada ste neprekidno u potrazi za osvježenjem.

Pokazalo se da i ljeto ima svoj stil frizura koje će ove godine očarati sve prisutne i podsjetiti na modele koji su iste takve frizure pokazale na modnim pistama. To su frizure za sve dužine, bilo da se radi o kratkoj kosi, dugoj ili poludugoj. Svaka dužina ima svoj način nošenja.

Tijekom vrućih ljetnih mjeseci preporučaju se ležerne frizure za koje nećete trebati puno vremena kako bi ih složili. Pletenice su jedne od njih, a čija popularnost ne jenjava već duži niz godina. Ovo ljeto predlaže se nošenje jedne veće pletenice koja će lagano padati preko leđa.

Kratka i pomalo neuredna frizura itekako je poželjna ove sezone kada se uglavnom razmišlja o osvježenju u nekom od kafića i restorana. Ona ne samo što je jednostavna za održavanje, ona je ujedno i pravi modni hit sezone.

Ležerna i pomalo neuredna punđa poželjna je frizura za ljeto, a možete ju nositi za više prilika, bilo da se radi o poslovnim sastancima ili možda svakodnevnom druženju s prijateljima na kavici ili kakvom koktelu.

“Wet lool” je još jedan stil koji preporučaju modni stručnjaci diljem svijeta, a isto tako savršen za tople večeri nakon cjelodnevnog boravka na plaži. Operite kosu i malo ju isfenirajte te s nekoliko kapljica pjene, ili gela prođite samo kroz gornji dio kose.

Konjski rep je i dalje poželjan pogotovo kada vam je vruće, ali za razliku od njega tijekom ljeta se malo veći naglasak stavlja na nisko svezani rep s kojim postižete opušten i casual izgled primjenjiv za više situacija.

Autor: S.Š. Foto: Luba V Nel/Shutterstock