Ležaljka za plažu

ležaljka za plažu
Ležaljka za plažu, Foto: Warren Goldswain/Shutterstock

Vaš godišnji odmor je napokon stigao. Toliki dani rada i učenja. Neizdržive vrućine u busevima, čekanje u prometnim gužvama, pretrpane predavaonice i paklene vrućine u uredima unatoč klimi. Na sav ovaj ljetni kaos napokon možemo stisnuti pauzu i otići na godišnji odmor koji smo tako dugo čekale.

Veselite se i ne skidate osmijeh sa lica, u glavi imate već nekoliko popisa što sve treba ponijeti i obaviti prije puta. Depilacije, punjači, možda stick za internet, pokušaji planiranja koliko laganih i lepršavih hlača, majica i tunika vam treba za ova 2 ili tri tjedna raja.

Na popisu će se vjerojatno naći i stvari poput lopte za plažu, luftića, velikih ručnika, kreme za sunčanje ili onih starih recepata sa maslinovim uljem i limunom, trebat će vam i sunčane naočale i dobar slamnati šešir kako bi zaštitile od sunca kosu i lice. Vjerojatno imate i više faktora, veći za lice ramena i dekolte i nešto manji za ostatak tijela.

Vrijeme je za polazak! Sati putovanja, glazba, pokoje stajanje za kavu, čekanje na užarenom asfaltu, trajekt i napokon stižete na odredište. Nema ljepšeg osjećaja nego kada tek stignete i osjetite dekompresiju. Stres i brige se otapaju. Vi bacate torbe u apartman, ručnik na rame i pravac plaža. Poznat vam je osjećaj uzbuđenje prije, no što se prvi puta umočite.

Napokon ste se dobro iskupali i vrijeme je da prostrete svoj ručnik. No, jeste li nešto zaboravili? Možda ležaljku za plažu? Ako ste u nekom pozantom turističkom mjestu velike su šanse da ćete  moći pronaći udobno mjesto za spustiti ručnik, ali mala zabačena mjesta daleko od očiju i svijeta vjerojatno nemaju velike uređene površine pri ulasku u more. Ponesite stoga neku udobnu, mekanu i sklopivu ležaljku sa sobom kako bi mogli u komociji zadrijemati na suncu.

Nije potrebno komešati se i neprestano pokušavati maknuti neudobne kamenčiće koji vas pikaju u leđa ili se pokušati namjestiti na tvrdoj kamenoj podlozi. Ležaljka će riješiti probleme svih uvjeta bilo da se radi o travi, šljunku ili većem kamenju. Samo šešir na glavu, dobro se namažite i uronite u meku tkaninu. Zagledajte se daleko na pučinu… vaš odmor je započeo. Želimo vam ugodno ljeto.

 Autor: L.K.  Foto: Warren Goldswain/Shutterstock