Medicinska pedikura

pedikura
Pedikura, Foto: Alex Studio/Shutterstock

Lijepi nokti na nogama i stopala nešto su bez čega nam je nemoguće zamisliti odlazak na plažu ili u ljetnu šetnju gradom. Ljeto je razdoblje u kojem trebamo više pažnje posvetiti svojim noktima, naročito na stopalima. Naime, u hladnijim danima nosimo tenisice, čizme i ostalu zatvorenu obuću u kojima naša stopala jedva ili uopće ne dišu.

Nekima je ovog ljeta dovoljna kućna pedikura, lakiranje noktiju i oni su već spremni za plažu. Međutim, neke žene imaju veće probleme i potrebna im je posebna njega. One tada odlaze u kozmetičke salone i njihov je jedini spas u pedikuri. Pedikura je tretman koji naša stopala čini ljepšima, a ona izgledaju njegovano i zdravo.

Ukoliko vaša stopala imaju određene probleme kao što su gljivice na noktima, kurje oči, iritacije i slično, medicinska pedikura je sve što vam je potrebno. Sama medicinska pedikura sastoji se od više tretmana. Najčešći su masaža stopala, maska za njegu i opuštanje štetnih čestica, opuštajuća kupka i piling koji vraća sjaj te dodatno opušta.

Tretman započinje “namakanjem” stopala u toploj vodi. U nju kozmetičari često znaju dodati eterična ili njegujuća ulja, kao i morsku sol. Morska je sol odlična kod izliječenja, pa pomaže imate li otvorene rane na stopalima koje trebaju što prije zacijeliti. Ona također omekšava kožu pa je lijek za kurje oči. Glavni razlog njihovog nastajanja tijesna je i nekvalitetna obuća koja pritišće stopalo i ne dozvoljava mu da pravilno diše.

Kod specijaliziranijih kozmetičkih salona, ovom se popularnom pedikurom uspješno liječi urasli nokat, ali i problem ravnog stopala. Kada se naša stopala osjećaju poletno, opušteno i dobro, naše se držanje popravlja. To je odlično za našu kralježnicu na koju loše držanje i stajanje itekako mogu utjecati. Pedikura ne traje predugo, najčešće u vremenskom periodu od jednog sata. To ovisi o stanju stopala i noktiju.

Autor: D.Š. Foto: Alex Studio/Shutterstock