Ležaljka za bebe

beba na krevetiću
Beba na krevetiću, Foto: mathom/Shutterstock

Dječja oprema podrazumijeva više toga. Međutim kada bi malo bolje pogledali neke stvari koje bi možda trebale biti na prvom mjestu obično nisu. O čemu se točno radi? Naime na temelju istraživanja provedenog među brojnim roditeljima, došlo se do saznanja kako je upravo ležaljka jedna od ključnih stvari o kojima bi budući roditelji trebali razmišljati.

Za sve one koji ne znaju radi se o još jednom dodatku iz dječje opreme koji ne samo da je praktičan nego ujedno i spasitelj mnogih majki koje ne mogu dijete vječno držati u krevetiću, a opet s druge strane moraju imati dovoljno vremena kako bi mogle obavljati neke druge stvari.

Upravo vam ležaljka omogućuje da vam dijete uvijek bude u vidnom polju, a najbolje od svega što tu ležaljku možete premještati po cijelom stanu. Tako ako trebate napraviti ručak, slobodno odnesite ležaljku u kuhinju na sigurno mjesto gdje će vas vaše dijete vidjeti, a vi ćete moći u miru obavljati mnoge stvari.

Ležaljke se smatraju savršenima upravo zbog mogućnosti kratkog odmora, a najbolje od svega što su napravljene od mekanog materijala tako da vašem djetetu mora biti udobno dok vas gleda sa zanimanjem.

One se mogu namještati prema djetetovoj dobi, odnosno kako dijete raste tako podižete samu ležaljku. U dućanima postoje razni modeli, a među onim popularnijima su zasigurno ležaljake koje na sebi već imaju montirane igračke, pa čak i muziku.

Iako se radi o sigurnom mjestu za vaše dijete trebate voditi računa kako beba ne smije predugo biti u ležaljci, jer može utjecati na oblikovanje same glave, a opet djetetu može i dosaditi zbog čega ćete kasnije imati problema, jer ga nećete moći umiriti.

Ležaljke nemojte nikako ostavljati na visokom mjestu, jer beba kako raste tako i jača, pa se može dogoditi da prevrne ležaljku. Isto tako pazite da dijete uvijek zavežete sigurnosnim pojasevima kako ne bi ispalo van.

Prilikom same kupnje razmislite dobro kada uzimate model s muzikom. To mora biti melodija koja vas neće iritirati budući da ćete ju morat slušati vrlo često, a osim toga neka materijal bude onaj koji se može prati tako da ležaljku može koristiti još jedno dijete.

Autor: S.Š. Foto: mathom/Shutterstock