Kratke frizure za tanku kosu

prijevremena mirovina
Kada u mirovinu, Foto: auremar/Shutterstock

Koliko god tanka kosa može biti nezgodna za održavanje i stiliziranje duge frizure, toliko je idealna za one kratke. Budući da ovaj tip kose teško održava oblik, duge frizure se kod tanke kose vrlo brzo zalegnu, ali ih je zbog istih karakteristika kod kratkih frizura vrlo lako oblikovati. Ako ošišate svoju kosu ispravno, odnosno, ako joj date volumena postepenim šišanjem, može vrlo lako postati idealna frizura koja sama po sebi izgleda odlično, bez puno namještanja i oblikovanja.

Kratke frizure su za tanku kosu odlične jer nemaju puno težine da kosu povlače prema dolje. Suprotno tome, kod kratke frizure tanka će kosa bolje stajati jednom kada je oblikujemo. Za dobro ošišanu kosu, ne treba nam drugo nego počešljati se ili jednostavno proći rukama kroz kosu, eventualno je malo oblikovati nekim blagim sredstvom. Evo nekoliko modernih frizura idealnih za tanku kosu!

Pixie frizura

Kratka pixie frizura jako je popularna ovih sezona. Iako je vrlo kratka, žene se rado odlučuju za nju jer može izgledati itekako ženstveno ako se lijepo ošiša i oblikuje. Kod ove frizure nije privlačna samo jednostavnost njena održavanja, već i to da, s obzirom na to kako frizuru namjestite, može izgledati i otkačeno i otmjeno. Doista se svaki stil može izvesti s dobrom pixie frizurom.

Bob ili lob

Bob i lob frizure nikako da prestanu biti najpopularnije! Zašto bi i postale kad su toliko lijepe i zahvalne za održavanje. Ova dva stila najviše se razlikuju po dužini. Bob je nešto kraća frizura i najčešće dužinom ide tek ispod ušiju. Šiša se ravno i nerijetko se nosi sa šiškama.

Lob, s druge strane, najčešće je duži i može ići skroz do ramena. Lob frizure najčešće se šišaju tako da je kosa straga nešto kraća, pa se linija kose produžuje prema licu. Zbog toga frizura daje odlična profil jer lijepo oblikuje vrh tjemena.

Ove dvije frizure mogu se šišati u mnogo varijacija – kraće ili duže, s većim ili manjim padom donje linije kose. Može se šišati stepenasto ili izrepano, ponekad s jedne strane kraće nego s druge – varijacija je mnogo, a sve ovise o želji klijentica frizerskih salona. Bob i lob frizure su idealne za tanku kosu jer joj, zbog načina na koji se šišaju, daju lijep volumen.

Sada je na vama da se odlučite i umjesto da se živcirate svojom tankom kosom, možete uživati u njenim prednostima!

Autor: V.B., Foto: Eduard Derule/Shutterstock