Koji su znakovi trudnoće

test na trudnoću

Već se neko vrijeme osjećate čudno, a niste sigurni hvata li vas prehlada ili ste samo umorni? Pričekat ćete još neko vrijeme, a ako se nastavi otići ćete doktoru? Mnoge žene su prije saznanja da su trudne imale simptome zbog kojih su mislile da su bolesne.

Kako je bilo s vama? Jeste li i vi prije nego što ste saznali da ste trudni bili šokirani viješću kada ste dobili nalaze ili ste već imali predosjećaj da vam se smiješi povećanje obitelji za još jednog člana?

Jesu li žene znale i prije nego što su dobile nalaz krvi ovisi o tome jesu li planirale trudnoću ili im se ona samo dogodila. Žene koje su htjele ostati trudne pratile su ovulaciju i sve promjene kroz koje im je tijelo prolazilo pa tako i znakove koji bi mogli upućivati na trudnoću.

A kakvi su to znakovi? Mučnina je prvo čega se žene sjete i mnoge će nakon jutarnjih mučnina pretpostaviti da su trudne osim ako nisu pojele nešto pokvareno ili trenutno vlada crijevna viroza.

Osim mučnina moguće je i povraćanje, ali ne samo ujutro nego i kasnije tijekom dana. Kod žena povraćanje može biti uzrokovano mirisima ili određenom hranom.

Iako je povraćanje ono što velik broj žena povezuje s trudnoćom, ne treba zaboraviti na izostanak menstruacije. Dok neke žene imaju blaži oblik krvarenja što ukazuje na postupak implantacije, neke je neće ni dobiti i to će im biti prvi znak da se nešto događa.

Učestali odlasci na wc još su jedan znak koji može ukazivati na trudnoću. On nije posebno ugodan kada ste na putu i kada morate svako malo tražiti prvu slobodnu stanicu s wc-om.

Napeta prsa, prevelika osjetljivost na pojedine mirise i neprekidni osjećaj umora samo su jedan od pokazatelja da možete potražiti test u ljekarni. Nažalost za sve žene koje žele imati dijete i rade na tome već neko vrijeme, većina ovih znakova može ukazivati i na dolazak menstruacije. Najbolji znak zato je pozitivan nalaz bete.

Autor: S.Š., Foto: Diego Cervo/Shutterstock