Kako nositi maramu

crna marama

Ustajete se ujutro dok vrućina prži sve pred sobom. Dižete roletu i otvarate prozor odjednom vas je zapljusnuo toplinski val pa zatvarate sve natrag. Odlazite do kupaonice, privikavate se na svjetlost i podignuvši pospane kapke ugledate raščupanu i neposlušnu kosu.

Prevruće je da se bavite sušilima, peglom ili figarom pa se odlučujete samo otuširati i prikriti ovu katastrofu na ingeniozan, moderan i privlačan način. Uskoči li vam ikada slika neke dive koje je maramom povezala kosu prije no što je sjela u svoj kadilak i sada se vozi nekom kalifornijskom cesticom s pogledom na more?

Nema nikakvog razloga zašto unatoč ovoj ludnici na glavi i vi danas ne biste izgledale poput dive. Marame su postale veliki hit. Posebice su popularne one načinjene od finijih materijala poput svile. Ako se po njima još razraslo i veliko jarko cvijeće to je prekrasno. One su moderna verzija cvijeta u kosi, iako naravno ni to nije na odmet.

Odjenite neutralne ili pastelne boje i začinite kombinaciju jednom jarkom maramom za kosu. Možete je vezati na način da je dijagonalno preklopite i dobijete trokut ili je pak složite u ravnu traku koju možete svezati na potiljku ili pak sprijeda u veliku bogatu mašnu.

Marame za kosu također su i sjajan način na koji možete zaštititi kosu od direktnog sunčeva zračenja i vratiti se ovoga ljeta kući sa zdravim vrhovima. One također čine i bitnu okosnicu rockabilly stila kao i pin up djevojaka koje će ih kombinirati sa savršeno stiliziranom frizurom.

Za nešto glamuroznije kombinacije s maramom kombinirajte velike naušnice koje će biti u sličnim tonovima kao i marama. Jedino bitno je da su jarke. U ovom slučaju čak ni ne morate odjeću pogurati u drugi plan. Intenzivne nijanse boja dobrodošle su na svim odjevnim predmetima.

Stoga omotajte kosu u ležernu nisku punđu. Stavite maramu na način na koji vam najviše odgovara. Još mačkaste sunčane naočale i crveni ruž i spremne ste za najzanimljivije ljetne avanture.

 Autor: L.K., Foto: Pandorabox/Shutterstock