Kako uštedjeti u trudnoći

kako uštedjeti u trudnoći

Nakon sretne vijesti da ste trudni, stižu i druge slatke brige, a to je opskrba svim stvarima koje su potrebne za dolazak bebe. Sva oprema koja je potrebna za vašu bebu je poprilično skupa, pa je stoga potrebno racionalno kupovati i znati kako uštedjeti u trudnoći.

Pronađite način da uštedite i da svom djetetu priuštite sve što mu je potrebno. Lijepo je maštati i imati želju da svom djetetu želite sve priuštiti, ali sagledajte stvari racionalno i kupujte pametno. Nekima je teško kupiti sve stvari odjednom, pa dajte si vremena i kupujte  sve što vas zanima i što vidite da je na sniženju.

Kupnja na sniženjima pritom ne znači da kupite sve što mu je potrebno i nepotrebno. Napravite si popis stvari koje su potrebne za prvi mjesec. Ako ne znate što je sve potrebno, posavjetujte se s prijateljicama koje već imaju djecu, neka vam daju korisne savjete, koje ćete zabilježiti.

Ako ste u radnom odnosu, pokušajte uštedjeti pokoji novac do porodiljnog, koji će vam zasigurno biti manji nego vaša trenutna plaća. Svaki ušteđeni novac je dobrodošao. Ako vam se sviđaju skuplje stvari, pratite popuste i kupujte onda kada je na popustu.

Velik je izbor kolica na tržištu, od jeftinih do onih poprilično skupih, čija cijena seže i do 10 000 kn. Ako ste jedni od onih koji žele skuplja kolica, nemojte odmah kupiti, već pogledajte na portalima koja nude rabljenu, gotovo novu opremu ili jednostavno pričekajte period da određeni artikl bude na sniženju.

Nikada ne kupujte po punoj cijeni. Mnogi dućani i ljekarne nude besplatne uzorke za vas i bebu, pa se raspitajte gdje sve možete zatražiti knjižicu i dobiti besplatne uzorke. Postoje paketi za mamu i bebu i popusti, koje nude određeni dućani i nakon rođenja djeteta.

Za odjeću prvo pogledajte što imate u ormaru. Ako imate široke tunike i tajice iskoristite to. Kada kupujete ne morate kupovati na trudničkom odjelu, već kupujte pametno, nešto što ćete moći i kasnije iskoristiti, da vam ne stoji u ormaru.

Usprkos velikoj želji da želite da svojoj bebi priuštite sve, pametno kupujte. Nemojte trošiti novac na nepotrebne i skupe stvari.

Autor: M.Š., Foto: Vladislav Gajic/Shutterstock