Kako se odjenuti za proljeće

kako se odjenuti za proljeće

Vremenska prognoza zasigurno će utjecati na odluku što ćete odjenuti idući dan, hoće li to biti hlače, haljina ili možda kombinacija suknje i sakoa. Zvršetkom hladnog godišnjeg doba svaki put se razmišlja o odjeći za prijelazni period, pa nije čudno što se mnogi pitaju kako se najbolje odjenuti za proljeće.

Proljeće mnogi doživljavaju najljepšim periodom u godini kada buđenje prirode pozitivno utječe na cijelo tijelo. Organizam se puni pozitivnom energijom i nekako se svi poslove odjednom čine lakšima.

Proljeće nije samo godišnje doba poznato po buđenju prirode, u to vrijeme iz ormara se izvlače zanimljive i posebne modne kombinacije. Iako se ponekad kombiniranje odjeće može činiti zahtjevnim poslom jer u jednoj modnoj kombinaciji morate usuglasiti poslovni look kao i želju da se ističete, modni stručnjaci su složni kako ne možete pogriješiti ako zaigrate na kartu veselih boja.

Pronađite zaigrane boje u svom ormaru i razmislite kako bi ih mogli iskombinirati za svoj današnji look. Ključ je u slojevitom oblačenju što znači da na sebi obavezno morate imate jaknu od laganog materijala ili možda malo deblji sako zahvaljujući kojem vam neće biti hladno u jutarnjim satima.

Možete pokušati s jaknom u veselim bojama, dok će na hlačama, majici ili košulji prevladavati jedna boja koja se mora složiti sa šarenom slikom na sakou ili jakni. Ne treba zaboraviti na torbu koju se isto tako treba uklopiti u cijelu modnu priču. Odlučite li se za razigranu kombinaciju boja pazite da se na torbici nalaze iste boje kao i na jakni, a ako želite igrati sigurnu kartu, uvijek se možete odlučiti za torbu u jednoj boji.

Želite li biti u trendu možete se odlučiti za tunike ili majice s dugim rukavima šivane tako da vam otkrivaju ramena. Gola ramena uvijek su značila seksepil, a doći će kao pravo osvježenje nakon nekoliko mjeseci niskih temperatura i više slojeva odjeća. Ako želite u istom trenutku biti seksi kao i ženstveni, znate za što se trebate odlučiti.

Klasična majica, tunika ili vesta koja pokazuje vaša lijepa ramena, može se kombinirati s hlačama ili suknjom krojenom uz tijelo. Ne zaboravite na torbicu i cipele.

Odabir cipela kao i torbe ovisit će o tome želite li postići više casual ili elegantan look. Casual dozvoljava ravne cipele kao i cipele na petu, dok će onaj malo elegantniji zahtijevati salonke i manju torbu. Odaberite odjeću u kojoj ćete se dobro osjećati.

Autor: S.Š., Foto: HTeam/Shutterstock