Kako se obući da izgledate savršeno

djevojke u shoppingu
Djevojke u shoppingu, Foto: Andresr/Shutterstock

Odjeća čini čovjeka. Izreka je to koja se već dosada upotrijebila već toliko puta da je postala pravilo i način života. Koliko ste se samo puta našli u situaciji da ste točno osjetili kako vas drugi ocjenjuju i procjenjuju na temelju onog što ste odjenuli? Sigurno više puta, a najviše se radilo o situacijama dok ste bili na poslu ili nekom posebnom događaju. Zbog toga moramo znati kako se odjenuti i svaki put zablistati.

Kako se obući da izgledate savršeno? Odgovora ima više i oni dolaze iz više smjerova, odnosno podrazumijevaju zadovoljenje više faktora za pozitivan ishod. Za znati obući se dobro je imati malo svijesti o modnim trendovima.

Ne morate poput najvećih obožavatelja cijelo vrijeme gledati u fashion tv, dovoljno je da ponekad obratite pozornost na ljude oko sebe i malo na modne časopise. Iznenadili biste se koliko se dobrih stvari može naučiti.

Osim poznavanja modnih trendova, potrebno je imati osjećaj za detalje i kombiniranje više boja. Osim toga dobro je znati iskombinirati nekoliko odjevnih materijala koji će zajedno činiti savršenu modnu priču.

Savršen izgled podrazumijeva outfit usklađen od glave do pete. Ako ste dakle posegnuli za casual izgledom, pazite da vam se i modni detalji orijentiraju prema tome. Npr. mali šešir, francuska kapica ili tregeri super su modni dodatak za casual outfit.

Želite li ostvariti izgled dive na crvenom tepihu, posegnut ćete za svečanim toaletama. To mogu biti haljine raznih dužina, ali isto tako i kompletići po uzoru na Chanel. Cipele i torba ovdje su skoro uvijek u prvom planu.

Nemojte nikada miješati nekoliko različitih stilova jer ćete se pogubiti, a ni ostalima neće biti jasno što ste zapravo htjeli postići. Buntovan izgled uvijek možete imati, ako pažljivo odaberete odjeću. U obzir dolaze majice s printom i vojničkim motivima.

Uvijek ćete izgledati savršeno ako se dobro osjećate u onome što nosite. Birajte outfit prema trenutnom raspoloženju i vodite računa o bojama i materijalima.

Autor: S.Š. Foto: Andresr/Shutterstock