Kako razbiti muške strahove u sexu

Muškarac i njegovi strahovi, Foto: Aaron Amat/Shutterstock

Da bi ženama ili muškarcima samima pošlo za rukom riješiti se najčešćih muških seksualnih strahova prvo bi naravno trebalo znati o kojim se strahovima radi. Tu nam pomažu brojne ankete i istraživanja koja su dokazala čega se muškarci vezano za seks najviše boje. Naravno kad znamo uzrok nekog straha puno lakše će biti i muškarcu suočiti se s njim i smanjiti ga ili eliminirati. Također kad žene ovo nauče moći će pomoći svom partneru razgovorom ili poduzimanjem mjera zaštite.

Najviše je dakle muškaraca zabrinuto da bi im partnerica mogla ostati neplanirano trudna – njih čak 83 posto.

Kod jačeg seksa, muškarci imaju određene strahove ako spavaju sa djevicom – 70 posto muškaraca priznaje prethodno.

53 posto ispitanika se boji da tokom seksa ne ozlijede partnericu, posebno se to odnosi na strah od viđanja krvi tokom odnosa.

Došli smo i do neizbježnog. Naime, čak 64 posto muškaraca se boji da će partnerice uspoređivati njihov učinak u krevetu sa učinkom svojih bivših. Naravno, taj strah otpada ako će vam draga reći da ste joj bili najbolji do sad.

Samo 45 posto muškaraca priznaje da se boje hoće li zadovoljiti partnericu u krevetu. S obzirom na (ne)zadovoljstvo žena, ovaj postotak bi trebao biti veći.

Nešto više od trećine ispitanih muškaraca (36 posto) se boji eksperimentiranja u seksu. Ok… sto ljudi, sto čudi.

Eto dragi muškarci i njihove bolje polovice, sad kad znate čega se bojite prionite svom silom na otklanjanje sumnji i problema za što je u ovom slučaju često dovoljan i jedan mali razgovor.

Foto: Aaron Amat/Shutterstock