Maženje i iskazivanje nježnosti

maženje nakon seksa
Maženje nakon seksa, Foto: Lucky Business/Shutterstock

Koliko se dugo već priča o očitim razlikama između žena i muškaraca, toliko postaje jasnije kako o tim razlikama možete pričati duže vrijeme, a da vam ne dosadi. U te razlike svakako možete ubrojiti ponašanje muškaraca u vezi, ili barem kratkoročnom druženju gdje žene zahtijevaju puno više pažnje nego što je dobiju.

Od svih situacija sigurno je nazanimljivije spomenuti konkretnu situaciju između žene i muškarca nakon vođenja ljubavi, odnosno jutro poslije, kada dolazi do potpuno različitih očekivanja.

Naime žene su te koje uglavnom očekuju maženje sa svojim dragim, bilo da se radi o par poljubaca, milovanja po glavi, leđima ili drugim dijelovima tijela, što bi moglo dovesti opet do nečeg više.

Problem nastaje kada jedna polovica, uglavnom su to žene ne dobiju ono što žele, nego jedina rekacija koju mogu očekivati je prerani izlazak muškarca iz kreveta kako bi popio kavu, ili obavio nešto drugo.

U većem dijelu slučaja ne radi se o bezosjećajnosti, nego jednostavno o tome što svatko od nas ima druga očekivanja i navike, što nažalost može izazvati negativne reakcije.

Maženje uglavnom predstavlja potrebu za nekom blizinom i toplinom druge osobe, kada želite potvrdu osjećaja osobe s kojom ste, ili kada ste usamljeni i želite nekoga tko će vam pomoći da se što prije počnete osjećati bolje.

Osim potvrde nečeg što osjećate, maženje se uglavnom javlja kao nešto što slijedi nakon seksa i kao što je već rečeno, uglavnom od ženske strane, a u velikom dijelu slučajeva zna se dogoditi maženje od obje strane kao mogući nastavak seksa, odnosno ponavljanje odnosa.

Maženje isto tako može biti iskazivanje osjećaja prema nekom drugom, odnosno kad drugoj strani želite pokazati koliko vam je stalo, samo što ne znate kako riječima to izrealizirati. Pitanje je što treba postaviti pitanje vodi li maženje uvijek dovodi do seksa, odnosno  hoće li osoba koja započne s maženjem nastaviti dalje.

Ovakva situacija ovisi od osobe do osobe, nebitno radi li se ovdje o muškarcu ili ženi, sve ovisi o tome u kakvoj ste se situaciji.

Autor: S.Š. Foto: Lucky Business/Shutterstock