Kako se riješiti neugodnih mirisa cigareta

dim cigarete

Zabava je završila i sada slijedi pospremanje. Posuđe je lako riješiti jer ćete ga staviti na pranje u perilicu suđa, ali što je s neugodnim mirisom cigareta? Vi ste jedni od onih koji gostima ne brane pušenje u stanu, ali sada imate problem s mirisom koji neće tako lako nestati?

Kako bi što prije neutralizirali miris i izbrisali bilo kakav trag da se u vašem stanu pušilo, postoji nekoliko načina kako možete iz prostorije u kojoj boravite istjerati ustajali miris dima. Potrebno je otvoriti prozore, a ako vani nije hladno, otvorite prozore dok su vam gosti još uvijek u stanu i pokušajte tako smanjiti smrad.

Električni ventilator je još jedno rješenje koje može pomoći, a važno je da ga odmah uključite nakon što su vam gosti otišli. Zajedno s otvorenim prozorima ventilator bi trebao neutralizirati miris ili ga barem ublažiti.

Za sve pušače koji imaju redovnu naviku pušenja u stanu odlična investicija je pročišćivač zraka koji filtrira zrak. Praktičan je i možete ga postaviti bilo gdje ili barem tamo gdje će biti najučinkovitiji. Za sve koji imaju sustav grijanja na topli zrak, jedinicu za pročišćavanje možete ugraditi na spomenuti sustav.

Ako imate ocat iskoristite ga kako bi uklonili miris duhana. Uzmite pamučnu krpu i umočite u ocat te počnite mahati s krpom po stanu. Ustajali miris će vrlo brzo nestati kao da nitko nije konzumirao duhan.

Pomažu i razne svijeće pa je zato najbolje kupiti mirisne svjećice. Odlučite se za manje koje ćete rasporediti po cijelom stanu ili nekoliko većih. Možete ih držati upaljene cijelo vrijeme jer čine lijepi ukras i pružaju ugodni miris. Prije kupovine svjećica pazite da ste odabrali one mirise koji vam odgovaraju, a ne one od kojih će vas kasnije samo boliti glava.

Za ugodan i osvježavajući miris u stanu pomažu i eterična ulja. Nakapajte nekoliko kapljica u bočicu i pomiješajte s vodom. Pošpricajte svaki put i uživajte u ljepoti svog doma. Ne dozvolite da vam se miris duhana uvuče u sve pore doma.

Autor: S.Š., Foto: Jessmine/Shutterstock