Kako održati vezu na daljinu

veza na daljinu

Vjerujete li u vezu na daljinu? Uz puno truda i dobre volje veza na daljinu može uspjeti. Svaki par kada se suoči s ovakvom situacijom trebao bi se usredotočiti na važan cilj, a to je jačanje ljubavi i razmišljanje o zajedničkoj budućnosti.

Vlastite potrebe

Kažite jedno drugom što očekujete i pokažite međusobno razumijevanje te podijelite svoje mišljenje, što je sve potrebno da bi vaša veza uspjela. Kada utvrdite svoja i njegova očekivanja, možete procijeniti odgovara li vam to.

Odredite vremenski rok koji možete podnijeti

Izračunajte koliko ćete dugo biti razdvojeni, a bit će vam lakše ako znate da se radi o privremenoj situaciji i da to nije nešto što će trajati zauvijek.

Međusobno povjerenje

U svakoj stabilnoj vezi postoji povjerenje koje je ključ uspješne veze. Veza na daljinu traži da vjerujete jedno drugom jer bez toga ne možete očekivati da ćete uspjeti.

Redovno komunicirajte o svakodnevnim događajima

Ukoliko vaša voljena osoba živi daleko od vas, za čvrstu i stabilnu vezu važno je da redovno komunicirate i raspravljate o svakodnevnim događajima. Pričajte o svemu što vam se događa, o prijateljima, članovima obitelji i što sve planirate učiniti.

Unesite romantiku u vašu vezu

Budite romantični i potrudite se da se vaša srodna duša osjeća sigurno i voljeno. Neće naškoditi ako povremeno pošaljete ljubavnu čestitku, napišete ljubavnu pjesmu ili odrecitirate romantične stihove. Ovako ćete uspjeti pobijediti razdvojenost zbog koje se ponekad osjećate usamljeno.

Svaki put kada se možete vidjeti iskoristite te trenutke za pozitivnu energiju. Važno je da iskoristite svaku minutu koju imate i ne potrošite ju na beznačajne stvari. Osim osjećajnosti potrebno je ostvariti fizički kontakt, što niste mogli prije zbog udaljenosti.

Kada god budete imali priliku da vidite voljenu osobu, pametno iskoristite svaki zajednički trenutak koji imate. Isplanirajte druženje i uključite sve ono što bi vas oboje moglo razveseliti. Otiđite na romantičnu večeru, izlet ili u kino… Što god vam odgovara.

Foto: Bojan Dzodan/Shutterstock