Kako održati mladenački izgled

lijepo lice

Tajna lijepe i mladenačke kože je u navici njege koju treba usvojiti i primjenjivati od mladosti pa sve do starosti. Ako vam je stalo do vaše kože, njegovat ćete je svaki dan. Neka vam njega kože postane dio vaše svakodnevice.

Osim pravilne njege morate paziti i na higijenu. Mijenjajte jastučnice na vašem krevetu često, a prije nego koristite mobitel, obrišite ga kako bi s ekrana uklonili sve  bakterije koje se lako skupljaju na ekranu.

Zdravlje vaše kože je vrlo bitna i ako steknete tu naviku koža će vam biti mladenačka i u starijim danima. Uvijek postoje određeni trikovi koji mogu vašu kožu održati svilenkastom, pomlađenom i mekom.

Jedan od najvažnijih savjeta je da uvijek, ali uvijek prije spavanja, skinete svoju šminku s lica. To je najbolja stvar koju možete napraviti za svoje lice. Skinite šminku s mlijekom za čišćenje. Izbjegavajte pranje lica sapunom, šamponom ili vlažnim maramicama. To dodatno isušuje vašu kožu. Radite redovite pilinge za kožu i odstranjujte mrtve stanice.

Nakon što skinete šminku s vašeg lica, nježno masirajte lice vrhovima prstiju. Tako ćete poboljšati cirkulaciju krvi i potaknuti stimulaciju mišića na licu i ujedno izbjeći pojavu bora.

Ako vam se na licu pojave prištići nemojte ih istiskati, jer tako ćete samo pogoršati stanje. Pustite ih da se sami osuše.

Nemojte dirati vaše lice prljavim prstima. Ruke su najčešće izložene bakterijama i tako ih lako prenosite na vaše lice.

Regulirajte svoju prehranu. Jedite zdravo i raznoliko. Izbjegavajte masnu i tešku hranu. Konzumirajte puno tekućine, posebno vodu. Pijte puno vode.

Neka su vam kremice za oči uvijek na hladnoj temperaturi, pa ih čuvajte u frižideru. Pokušajte koristiti maske za lice napravljene na prirodnoj bazi. Koristiti domaće pripravke i sami napravite svoju masku za lice. Koristite proizvode poput kokosovog ulja, zobenih pahuljica, maslinovog ulja, raznih čajeva…
Pazite na higijenu vaših ručnika, pokušajte odvojiti one ručnike koji su za lice. Njih koristite samo za to.

Ako vam se pojave akne na licu posjetite liječnika i napravite detaljne pretrage, jer postoji mogućnost da je to znak da s vašim zdravljem nešto nije u redu.

Na svoju kožu lica nanosite proizvode koje su prirodni. Nemojte se zanositi mirisnim kremama za lice, jer one najčešće nisu toliko dobre za kožu.

Autor: M.Š., Foto: vgstudio/Shutterstock