Kako odabrati crveni ruž za usne

ruž za usne

Najbolja nijansa ruža za usne je ona koja najbolje pristaje licu, kada na njemu nema čak niti trunke šminke. Kada krenete kupiti ruž za usne i stanete ispred police gdje stoji bezbroj nijansi ruževa, nije lako za odlučiti se i znati koji ruž baš vama najbolje pristaje. No biranje nijanse ruža i nije toliko komplicirano, kako je to moguće donosimo vam u nastavku.

Vašim usnama najbolje će pristajati ruž koji je dvije nijanse tamniji od njih, tj. od vaše prirodne nijanse usana. To ćete najbolje otkriti tako da nijansu ruža nanesete na dio usnice, pa vidite da li je ruž nijansu do dvije nijanse tamniji od vaših usana. No što napraviti ako ste u trgovini u kojoj ne možete isprobati ruž prije nego ga kupite? Boju ruža koja je na kutiji prislonite svojim usnama, pa usporedite u ogledalo ili kutiju stavite pred prozorsko staklo, gdje će se boja pokazati u najboljem svijetlu.

Ukoliko imate tanke usnice, izbjegavajte nanošenje tamnih ruževa. Na tanjim usnama najbolje pristaju ruževi svijetlih ili srednje svijetlih nijansi. Krem ruževi su dobar izbor za tanke usne jer će im pružiti izgled punašnosti.

Mnoge žene vjeruju kako ne mogu nositi crveni ruž na usnama, no on je bezvremenski i nosi se bez obzira na dob i kulturu. Ženama sa roskastom bojom kože najbolje pristaje crveni ruž boje višnje, maslinastoj boji kože najbolje pristaje zagasito crvena boja ruža, a tamnoj koži najbolje pristaje jarko crvena boja.

Za prekrasan crveni sjaj ruža na usnama, prvo nanesite balzam za usne, pa na njega prstom utapkajte crveni ruž. Na taj način dobiti ćete lijepi crveni sjaj na usnama. Ukoliko vam se ne sviđa nijasna ruža koju ste kupili, nemojte ga bacati. Popraviti ga možete tako da presvijetlu nijansu pomiješate sa malo tamnije nijanse ruža i obrnuto te ćete na taj način dobiti odgovarajuću nijansu.

Kada usne šminkate jarkom bojom, najbolje bi bilo da ju nanosite kistom za usne. Pri nanošenju jarke boje kistom, gledajte se u ogledalo i pazite da ne obojite vanjske rubove usana. Za prirodniji izgled usana olovku za usne nanesite na rubove nakon nanošenja ruža na usne. A da se ruž zadrži što duže na vašim usnama, najbolje je da ih ocrtate kistom koji ste umočili u ruž za usne, na taj način nakon što se ruž skine sa vaših usana ista boja će ih i dalje ocrtavati.

Autor: A.Z., Foto: Africa Studio/Shutterstock