Najbolja mjesta za tetovažu

Tetovaža

Kada razmišljate o tetovaži, morate donijeti odluku na koji dio tijela ju je najbolje istetovirati. To može biti problem zbog posla koji radite ili vaše granice podnošljivosti boli. Morate imati na umu da jednom kada se istetovirate, tetovažu ne možete ukloniti, te je potrebno dobro razmisliti što istetovirati i gdje.

Najčešće ljudi tetoviraju dijelove tijela koje mogu sakriti odjećom ako tako njihov posao zahtjeva, a zaljubljenicima u tetovaže nije strano tetovirati se iza uha ili zglobove i prste. Stoga ako vam treba pomoć u odabiru dijela tijela koji ćete tetovirati obratite pažnju na vašu toleranciju na bol te kakvu sliku želite istetovirati jer će vas ona krasiti do kraja života.

Navest ćemo nekoliko zanimljivih mjesta za tetoviranje za koje su se odlučile i neke svjetske zvijezde današnjice.

Kralježnica

Na ovome mjestu tetovaža je vrlo bolna jer je koža koja se tetovira direktno na kostima kralježnice. No isplatit će se jer je ovo jedan vrlo elegantan dio tijela gdje možete tetovirati različite uzorke i dugačke natpise kao što su stihovi pjesama ili motivirajuće poruke.

Zapešće

Ovaj dio tijela je idealan za manje tetovaže kao što su inicijali ili manje poruke koje vam nešto znače. Prednost ovog dijela je što je nisko na ljestvicama boli i može se prekriti većim narukvicama ili satovima ako ne želite da se taj dio posebno ističe.

Rebra

Ovakve tetovaže koje se protežu od bokova do ramena mogu biti nevjerojatno zanimljive i lijepe, ali imajte na umu da je ovaj dio jako osjetljiv i ne preporučujemo svakome da tetovira ovaj dio tijela. Visoko je na ljestvici boli te je preporučljivo raditi više stanki tijekom oslikavanja jer bol može biti nepodnošljiva. No unatoč svemu tome rezultat je predivna slika koja će krasiti vaš torzo.

Iza uha

Ako se odlučite za tetovažu na ovom dijelu, oboružajte se strpljenjem jer je baš taj dio jedan od najbolnijih mjesta koji se tetoviraju. To je zbog toga što je na ovom mjestu kost i tanak sloj kože, te se nerijetko moraju koristiti anestetici u obliku krema kako bi tetoviranje bilo podnošljivije.

Lopatica

Nisko je na ljestvici boli te je ovaj dio odličan za oslikavanje. Osmislite zanimljivu sliku te se ukrasite dodatkom koji vrlo zanimljivo izgleda prilikom nošenja ljetnih majici i haljina bez rukava.

Potrebno je napomenuti da je prije tetoviranja zabranjeno piti alkohol i lijekove kako ne bi došlo do neželjenih komplikacija kao što su mučnina, slabost i krvarenje tijekom samog procesa.

Sve ostalo je na vama samima. Razmislite i odaberite mjesto koje ćete ukrasiti ovim remek djelima.

Autor: M. D., Foto: Dm_Cherry/Shutterstock