Kako od brinete postati plavuša

plava boja kose

Došlo je vrijeme da nešto promijenite. Hoće li to biti nova frizura, boja kose ili kompletna promjena imidža na vama je da odlučite. Svaka promjena na bolje je dobrodošla, jer se tada svaka osoba osjeća puno bolje i spremna je za nove pobjede na svim životnim poljima. Nova boja kose najčešća je promjena na koju se žene odlučuju.

Stojite pred ogledalom i niste sigurni što učiniti. Gledate svoju kosu i više vam se ne sviđa smeđa boja koju ste dosada tako brižno njegovali. Odlučili ste da je vrijeme za promjene i za bojanje kose u plavu boju, a zašto ne kada se plavuše bolje zabavljaju.

Svaka boja je posebna i lijepa, pa tako i plava koja dolazi u nekoliko različitih nijansi. Ako ste se odlučili za bojanje kose kod kuće, vrijeme je da saznate koje vas zamke čekaju.

Brojni frizeri složit će se kako bojanje kose u svijetliju nijansu od one koju imate može značiti kompliciran proces i da je najbolje takve stvari prepustiti rukama stručnjaka. Na vama je da odlučite hoćete li riskirati i pokušati sami, ili ćete ipak krenuti put frizerskog salona.

Prva greška koju žene naprave je pogrešan odabir nijanse. Jeste li uopće sigurne kakvu boju želite i hoće li vam stajati takva nijansa? Boja koju ste vidjeli na kutiji najvjerojatnije se neće pojaviti na vašoj kosi. Razlog tome što svatko od nas ima drugačiji pigment. Dobro je znati kako posvjetljenje kose ne možete ostvariti bez hidrogena.

Mnoge žene nisu sigurne koji hidrogen odabrati, odnosno hoće li krenuti za jačim i slabijim. Obično se odluče za jači zbog čega riskiraju da naškode svojoj kosi. Nakon toga slijedi tuga i prepravci kod frizera koji vas mogu koštati živaca, vremena i novca.

Prije nego se odlučite za novu boju kose dobro razmislite o željenoj nijansi plave, a ako ste odlučili to napraviti u frizerskom salonu upitajte za savjet frizera. Postoji još jedna opcija ako želite uštedjeti, dogovorite se s frizerom oko boje koju biste sami kupili i donesite ju u salon.

Autor: S.Š., Foto: Oleg Gekman/Shutterstock