Kako našminkati trepavice

nanošenje maskare

Nije nemoguće imati savršene trepavice, samo ih trebate znati pravilno našminkati sa odgovarajućom maskarom i ostalim malim trikovima. U nastavku vam zato donosimo par savjeta kako savršeno našminkati svoje trepavice, kako bi vam oči zablistale u svakom trenutku.

Za savršene trepavice, trebate prvo upotrijebiti uvijač za trepavice, pa tek nakon njega trebate koristiti maskaru za oči. Maskaru pravilno nanosite tako da ju nanosite sa unutarnje strane trepavica, i to sve od korijena prema vrhovima.

Maskaru nanosite tako da četkicu pritisnete uz trepavice, te ih gurate prema van, radeći cik cak pokrete. Cik cak pokreti su važni kako bi se trepavice razdvojile jedna od druge, te kako bi bile ravnomjerno namazane maskarom.

Prilikom šminkanja unutarnjih i donjih trepavica, trebate maskaru nanositi samo vrhom četkice. Koliko god ova vrsta šminkanja očiju oduzimala više vremena, vjerujte rezultati će se isplatiti, jer će vaše oči potpuno drugačije izgledati.

Dugačke i guste trepavice ćete isto tako postići ako maskaru nanosite cik cak tehnikom, jer nanošenje maskare prema gore ravnim pokretima, lijepi trepavice zbog čega trepavice ne izgledaju gusto.

Za zavodljiviji i dramatičniji pogled trebate koristiti raskošnije nijanse maskare, kao što je ljubičasta. Ukoliko imate zelene ili smeđe oči, ljubičasta maskara će vam savršeno pristajati. Za sunčanije i toplije dane preporučuje se šminkati oči plavom maskarom, te uz nju staviti na unutarnju stranu donjeg kapka plavu crtu plavom olovkom. Plava maskara će vaše oči napraviti očaravajućima.

Ukoliko želite postići profinjen i elegantan izgled očiju, onda maskaru nanosite samo na donje trepavice. Koliko god vam to čudno zvučalo, prvo isprobajte da bi se uvjerile.

Maskara je najbolji pomoćnik u postizanju većih oči, a za to je najbolja maskara u crnoj ili smeđoj boji. Maskaru u crnoj ili smeđoj boji treba nanijeti na gornje i donje trepavice, s time da se na gornje trepavice treba nanijeti u cik cak pokretima, kako bi se postigao efekt otvorenijih očiju. Ova tehnika nanošenja maskare je odlična za žene koje imaju spuštene kapke ili malo otvorene oči, te žele povećati svoj pogled.

Autor: A.Z., Foto: Iakov Filimonov/Shutterstock