Kako istaknuti ženstvenost uz dekolte

žena u svečanoj kombinaciji
Žena u svečanoj kombinaciji, Foto: InnervisionArt/Shutterstock

Moderan način života mnoge je žene prisilio da se ponašaju više kao muškarci nego kao žene. Posljedica takvog načina ponašanja je gubitak ženstvenosti koja pruža prednost ne samo u privatnom životu, nego i u poslovnom. U slučaju da više niste sigurne kako doći do prepoznatljivog znaka žene tada se pokušajte osvrnuti na sve ono što vam je dosada u tome pomagalo.

Sigurnost i samopouzdanje dva su ključna faktora koji svakoj ženi pružaju puno više mogućnosti, pa time i načina da istaknu svoju ženstvenost. Osim stava ona se može pokazati i preko odjeće koju ste odlučili odjenuti.

Dekolte je ne biste vjerovali jedan od načina, a mnogi su u krivu ako misle kako se pomoću njega može postići samo vulgarnost. U zadnje vrijeme na crvenom tepihu mogle su se vidjeti kreacije najpoznatijih dizajnera sa zaista dubokim dekolteom.

Radi se o svečanim haljinama koje su odjenule mnoge poznate osobe, a koje unatoč tome što više otkrivaju zapravo na savršen način pokazuju senzualnost i eleganciju. Taj i više nego hrabar trend predviđen je samo za one dame koje se ne boje istaknuti i iskočiti u prvi plan.

Dubok dekolte privlačit će pažnju sviju oko vas, a ako ga odlučite odjenuti pripazite na nekoliko stvari. Prema mišljenju stručnjaka on je uglavnom predviđen za mršave žene, ali to ne znači kako ga punije žene ne mogu nositi.

Uzmite u obzir veličinu i oblik grudi. Ako imate veći opseg prsa tada morate uzeti u obzir i njihov razmak. Ako je razmak prevelik dekolte možda nije za vas. O tome se konzultirajte s nekim vama bliskim.

Velik broj modnih stručnjaka složio se kako na haljine s malo većim dekolteom nikako ne idu grudnjaci, pa uzmite i to na razmatranje. U tom slučaju ovakav način odijevanja nikako nije za žene s većim prsima.

Najbolji način je odabiranje zlatne sredine. Pored haljina i majica odlučite se za umjeren dekolte, gdje će se nazirati vaša prsa ali ne previše i nikako ne tako da izgledaju kao da će ispasti. Umjerenost prije svega, jer samo tako možete postići ženstvenost i eleganciju.

Autor: S.Š.  Foto: InnervisionArt/Shutterstock