Kako dnevni horoskop može utjecati na našu budućnost?

Foto: Unsplash/Jakub Pabis

Iako dnevni horoskop predstavlja najmanje ozbiljnu granu astrologije, svejedno može djelovati vrlo pozitivno na odluke koje donosimo za našu budućnost…

Kao što vjerojatno znate, astrologija je disciplina koja uzima u obzir utjecaj konstelacije planeta i zvijezda na našu osobnost, kao i budućnost, a horoskop je najpopularnija grana astrologije, poznat barem površno baš svakome u Hrvatskoj.

Horoskop nas dijeli prema datumu rođenja na 12 različitih znakova, dok sat rođenja određuje naš podznak. Javlja se u mnogo različitih oblika pa tako postoji osobni horoskop, koji duboko ulazi u našu osobnost, na temelju brojnih različitih algoritama kojima raspolažu astrolozi, pokušavajući što bolje opisati ljudske karakteristike i njihov utjecaj na budućnost.

Kineski horoskop više se fokusira na godine rođenja, nego na datume, a ljubavni horoskop isključivo se bavi našim izgledima da pronađemo srodnu dušu i osnujemo obitelj.

A tu je i dnevni horoskop, koji se svaki dan mijenja i možete ga pronaći na različitim mjestima, od specijaliziranih astroloških stranica do portala i dnevnih novina. Mnogi ga u Hrvatskoj redovito čitaju, a koliko god bio “lako štivo”, definitivno može utjecati na našu budućnost…

Što piše u dnevnom horoskopu?

Dnevni horoskop pretjerano ne komplicira i u njemu ćete najčešće naći predviđanja za vaš znak, povezana s ljubavlju, novcem, poslom i zdravljem.

Pa će vam često savjetovati da biste trebali izaći među ljude tog dana, jer postoji šansa da ćete upoznati nekog posebnog, dok sličan savjet daje i vezan uz posao, odnosno eventualnu povišicu ili izglede za pronalaskom boljeg radnog mjesta.

Savjeti vezani uz zdravlje obično se svode na upozorenje na suzdržavanje od određenih aktivnosti, a nekad i na poticanje na odlazak kod liječnika, ako imate određene simptome…

Foto: Pixabay

Kako utječe na nas dnevni horoskop?

Nema sumnje, dnevni horoskop nije nešto na čemu bi itko trebao bazirati svoj život, jer mijenja se iz dana u dan i ne ulazi u dubinu naše ličnosti. Kod ovog tipa horoskopa ne gleda se čak ni podznak, nego samo znak, što dovoljno govori koliko precizna analiza se iza njega skriva.

Ipak, dnevni horoskop može imati značajan utjecaj na naš život, pod uvjetom da u njemu pročitamo nešto poticajno, što će nas motivirati na djelovanje.

Istina je da zapravo svatko od nas dok čita horoskop traži u njemu potvrdu onog u što već vjeruje. Njime dobivamo dodatnu sigurnost i pokrećemo se s mrtve točke. Pa će tako netko tko u horoskopu vidi da mu se smiješi neočekivani novčani stimulans možda napokon izraditi korisnički profil i zaigrati online casino, u kojem već dugo prati rast progresivnog jackpota do milijunskih cifri i ima veliku želju uključiti se.

To vrijedi baš za svaku sferu života, jer uvijek tražimo zapisano u zvijezdama ono u što zaista vjerujemo da nam je suđeno, a kada nam dnevni horoskop to potvrdi, spremni smo djelovali u tom smjeru i napokon ostvariti zacrtane ciljeve.

Baš zbog toga čak i dnevni horoskop, koji je najmanje precizna metoda astrologije može biti zaslužan za pozitivne promjene u našim životima, kao poticaj od kojeg je sve krenulo u pravom smjeru.

Samim time svakodnevno čitanje horoskopa nikako nije gubljenje vremena, čak i ako ne vjerujete u njega. Čim u njemu pročitate nešto do čega ste i sami došli svojim racionalnim razmišljanjem, htjeli vi to ili ne dobit ćete dodatni impuls koji će vas ohrabriti i pomoći vam da napokon donesete važnu odluku, onu koja bi mogla značajno poboljšati kvalitetu vaše svakodnevice…

Foto: Unsplash/Jakub Pabis