Kako izabrati najbolji vibrator – vodič za početnice

Koji dildo uzeti i na koje kriterije točno obratiti pažnju tijekom kupovine ove vrste seksualnih pomagala kojoj sve više žena pribježe? Doista, kupnja vibratora bi u tehničkom smislu trebala biti lagan zadatak – odete na internet, kliknete ‘Traži’ i jednostavno odaberete seks igračku koja vam izgleda najprivlačnije na popisu. S druge strane, svaka žena dolazi s različitim setom želja, preferencija, ali i anatomskih obilježja.

Tako, primjerice, brojne pripadnice nježnijeg spola ne mogu doživjeti orgazam tijekom spolnog odnosa bez dodatne stimulacije, zbog čega seks igračke dođu kao izvrstan dodatak koji uvelike može začiniti situaciju. 

Sve u svemu, možemo reći da su vibratori predviđeni i za seksulne odnose te samostalno istraživanje vlastitog tijela – zbog čega je posebno važno pronaći onaj koji najbolje paše vašim potrebama. Stoga, krenimo u potragu!

Unutarnja i(li) vanjska stimulacija

Prije same kupnje, potrebno je razmisliti kakvu vrstu stimulacije želite – unutarnju, vanjsku ili obje. Radi lakšeg odabira, vibratore svrstavamo u nekoliko kategorija, ovisno o obliku te načinu primjene i stimulacije.

Klasični vibrator

Primjerice, ukoliko preferirate isključivo unutarnju stimulaciju, idealne bi bile kategorije klasičnijh tipova vibratora. Takvi su ravnog i pravilnog oblika, s tim da su neki i poprilično realistični, što znači da vjerno dočaravaju oblik muškog spolovila. 

Primarno služe za internu stimulaciju, odnosno penetraciju, unatoč tome što ih se može upotrebljavati i za podražaj preostalih erogenih zona.  Neki modeli imaju više brzina koje se mogu mijenjati putem kotačića na bazi.

Rabbit vibrator

Ovdje je riječ o jednom od najpopularnijih i najprodavanijih tipova vibratora, kreiranom kako bi istovremeno “pokrio” i klitoris i G točku, odnosno pružio i vanjsku i unutarnju stimulaciju. Penetracijski je dio obično napravljen od fleksibilnijih i mekših materijala kao što su TPR i TPE plastika ili silikon. Baza je, pak, od ABS plastike. Ovaj je model izvrstan odabir za žene koje preferiraju intenzivnu stimulaciju.

Bullet vibrator

Ovaj je model jednostavnog ravnog dizajna, manjih dimenzija te suženog vrha koji omogućuje precizniju stimulaciju. Prigodan je za eksterno korištenje, odnosno direktnu stimulaciju frenuluma, vaginalnih usana, klitorisa te ostalih erogenih zona na tijelu tijekom predigre ili masturbacije. Ovi su vibratori napravljeni od nefleksibilnih i poprilično čvrstih materijala koji odlično prenose vibracije – najčešće ABS plastike. Neki od luksuznijih modela dolaze i s punjivom baterijom, a generalno je ovaj tip vibratora izuzetno diskretan i pogodan za putovanja.

Stimulator klitorisa

Ovdje je riječ o diskretnom seksualnom pomagalu manjih dimenzija te poprilično stiliziranog oblika. Ovaj je model izvrstan za preciznu stimulaciju klitorisa, kao i drugih erogenih zona.

Dizajn zapravo prati linije tijela, što podosta olakšava upotrebu prilikom predigre ili masturbacije. Drugim riječima, suženja pod kutem su najčešće zadužena za preciznu stimulaciju, dok su oni širi, ravni dijelovi pogodni za manje preciznu i ravnomjerniju stimulaciju.

Stimulatori klitorisa također su napravljeni od nefleksibilnih i čvrstih materijala (ABS plastike) ili sa silikonskim omotačem, zbog čega su izvrsni prilikom prenošenja vibracija.

Vibrator za G točku

Ovaj je tip vibratora ravnog i uskog tijela, dok je zakrivljeni vrh “zadužen” za lakši pronalazak i podraživanje G točke. Većinom je riječ o čvršćem i manje fleksibilnom pomagalu, najčešće napravljenom od ABS plastike ili silikona.

Vibrator za parove

Ova “igračka” dolazi u obliku slova C – jedan krak ulazi u vaginu, dok drugi stimulira vanjsku stranu, odnosno klitoris i stidne usne. Zahvaljujući inovativnom dizajnu, vibrator ostaje na mjestu dok se istovremeno događa i penetracija i podraživanje G točke.

Luksuzniji primjerci ovog uređaja napravljeni su od kvalitetnog silikona, Ujedno su i vodootporni, imaju punjivu baterije i brojne zanimljive funkcije koje tek čekaju da ih otkrijete…

Foto: Pixabay