Ideje za dječje sobe

dječja soba
Dječja soba, Foto: Sklep Spozywczy/Shutterstock

Razmišljanje o toj temi je odličan način za početak uređenja prostora za dijete. Ako ste kao i većina roditelja, vjerojatno ste proveli puno vremena razmišljajući o dekoriranju sobe za vaše dijete čak prije nego što se pridružilo vašoj obitelji. Poznato je da su slatke životinjice, kao što su kunići i plišani medvjedići već toliko puta upotrijebljeni da i ne razmišljate o drugome, ipak danas ima toliko novih i dobrih ideja kako svojem djetetu učiniti boravak u njegova četiri zida što ugodniji.

Možemo početi od soba za dječake…

Život kukaca

Od pčela i mrava, pa sve do žaba i gmazova, bića prirode su ono što često hvata djetetovu pozornost. Možda korištenjem ove teme potaknete vašeg sina da napusti sobu i provede više vremena u prirodi.

Omiljene životinje

Zašto dječak ne bi imao uređenu sobu s naglaskom njegovog omiljenog kućnog ljubimaca. Budite sigurni ako stavite puno slika vašeg sina i njegovog najboljeg prijatelja, po sobi bi čak možda manje bilo razbacano plišanih igračaka.

Kazalište / Playtown

Ova tema će pružiti prekrasnu shemu za uređenje sobe vašeg  sina i dati puno prekrasnih mogućnosti da soba izgleda kao njegova pozornica.

Safari

Za safari izgled, treba pronaći prekrasne šarene pozadine sa životinjama, bilo da su zidovi ofarbani u tom tonu, bilo da je posteljina sa tom temom. Možete npr. napraviti da su jastuci i zavjese napravljeni od leopard-print tkanine i pored toga naći neke plišane lavove i tigrove i rsaporediti po kutovima sobe.

Rustikalne kabine

Znamo da većina djece voli provoditi vrijeme na kampu, ili u planinama. Da bi mu soba poprimila izgled dnevnog boravka iz vikendice u planinama, ili lovačke kuće, dovoljno je odabrati karirani obrazac, flannel tkanine za krevet, zavjese. Za dodatnu opremu možete koristiti teme životinja, planinske scene i još staviti koji čempres.

Kiša šuma

Odaberite šarene boje za zidove, koji podsjećaju na  džunglu, ili pokušajte naći tepih sa istim motivom. Napravite jastuke od životinjskih, ili drugih tema vezano za džunglu.

Kada se govori o djevojčicama, pooznato je da svaka voli lijepe boje i da će paziti da odabere tkanine s cvijećem, leptirima sa što više slatkih životinjica te prostranih i mekih zavjesa za prozore.

Ocean

Ako živite u blizini plaže, ili samo želite da živite blizu,  napravite ocean temu tako što ćete koristiti vodeno blues za zid, boje pijeska na podu sa što više oblaka na nebu (strop).

Zvijezde

Naći ćete mnogo tkanine sa motivom zvijezda, koje se mogu nalaziti na prekrivačima, zavjesama…

Mjesečina

Stvaranje prekrasnog, prodornog pogleda sa svjetlom Mjeseca. Strop može biti u boji ponoć plava, s oslikanim mjesecom i zvijezdama, police mogu biti u obliku zvijeza itd.

Vidimo da je ideja stvarno puno i da vaša djeca mogu uživati samo ako se malo potrudite da im dočarate svijet kakvim ga oni vide.

Autor: S.Š. Foto: Sklep Spozywczy/Shutterstock