Kako odabrati pravi stil umivaonika za kupaonicu

Pitate se koji bi umivaonik pristajao u vašu kupaonicu i tražite savršeni dizajn za svoj prostor? Saznajte nešto više o trendovima na području kupaonskih umivaonika.

Prilikom opremanja ili obnavljanja kupaonice mnogi su ljudi često zbunjeni kada pokušavaju odabrati među dostupnim opcijama kupaonskih umivaonika. Istina je da odabir jednog pravog može biti pomalo naporan, ali samo kada niste sigurni što tražite. Morate razmotriti svoje želje, stil u kojem će biti opremljen ostatak kupaonice, ali i tko će koristiti kupaonicu te koliko prostora imate. Dakle, prije nego što odaberete svoj novi kupaonski umivaonik, oboružajte se informacijama koje su vam potrebne kako biste suzili izbor najboljih opcija za vas i vaš prostor.

Podgradni umivaonici se ugrađuju na ili ispod pulta. Rub umivaonika je pričvršćen za donju stranu pulta umjesto da je na njemu. Ovakav umivaonik stvara besprijekoran, čist izgled jer se manje vidi. Voda i prolivena tekućina mogu se obrisati izravno s pulta i izliti u umivaonik  bez ikakvih prepreka što ga čini savršenom opcijom koja se lako čisti, a to bi mogla biti velika prednost za obiteljske kupaonice. Ugradni umivaonik se postavlja na pult kao što i ime sugerira. Općenito, veći dio umivaonika nalazi se ispod pulta, a samo njegov rub se nalazi na pultu i vidi se iznad njega. Rub može biti tanak ili debeo, ovisno o stilu koji odaberete. Takvi umivaonici prikladni su za većinu materijala, uključujući drvo i laminat, budući da je izrez prekriven sudoperom i stoga nema rizika da ga voda ošteti. Također su jeftiniji od brojnih modela umivaonika jer ne zahtijevaju poliranje izrezanih rubova. Odlično će izgledati u minimalističkim i jednobojnim kupaonicama.

Ako želite jednostavan zidni umivaonik, ali vaša odvodna cijev mora proći kroz pod i ne može se mijenjati, tada je umivaonik na postolju odlična opcija. Postolje ispod umivaonika nalazi se između donje strane umivaonika i poda te skriva sve cijevi koje se nalaze između. Umivaonik na postolju također je estetski veoma privlačan i savršen ako u svojoj kupaonici želite stvoriti klasičnu domaću atmosferu. Možda nećete imati prostora za pohranu sitnica kao što su sredstva za čišćenje ispod umivaonika ili prostora oko njega, ali divan i poseban izgled će sigurno nadoknaditi taj nedostatak. Umivaonici koji su u cijelosti postavljeni na pult vizualno odmah zahtijevaju našu pažnju i mogu stvoriti odličan dizajnerski dojam u vašoj kupaonici. Kao što ime sugerira, takav je umivaonik u osnovi poput velike zdjele, pa je odličan izbor ako volite duboke umivaonike koji mogu primiti puno vode. Umivaonik koji je integriran s ormarićem je čest i praktičan odabir. Takvi umivaonici se veoma lako čiste. Također, veoma su jednostavnog dizajna i sjajno se uklapaju u različite stilove kupaonica. Odličan su izbor za užurbane obiteljske kupaonice. Ovi su umivaonici općenito dostupni u određenim standardnim veličinama.

Neki dobavljači mogu ponuditi opciju izrade po mjeri prema veličini koja najbolje odgovara vašem prostoru. Umivaonik koji je integriran s ormarićem je savršen izbor i za one koji žele praktičan i funkcionalan umivaonik umjesto da se odluče za prilagođene mogućnosti koje se nude za kupaonske prostore. Velika prednost tih umivaonika je i prostor za pohranjivanje stvari tako da tamo možete pospremiti različite sitnice kao što su sredstva za čišćenje, kozmetika ili nešto treće.