Zimske jakne

zimska jakna
Zimska jakna, Foto: Maryna Stenko/Shutterstock

Zimske jakne dolaze u mnogo različitih oblika. Jedne od njih idu ful na fukcionalnost, a druge isključivo na to da dobro izgledate u njima. Ono što je najbitnije, da za dugih zimskih šetnji, ponekad i pod ekstremnim temperaturama imate jaknu koja je dobro izolirana, super izgleda i zbog koje nećete završiti u bolnici radi upale pluća.

Što se tiče najtoplijih zimskih jakni, tu je nekoliko modela:

“North Face McMurdo” je jakna hrapavog materijala inspirirana klasičnim vintage dizajnom. Opšivena je umjetnim krznom i ima odvojivu kapuljaču. Odlično rješenje kada su temperature ispod nule. “North Face Nordend Bomber” jakna sa rebrastim porubom, manžetama i ovratnikom. Recimo da je ovakava jakna super izbor za hladne zimske noći.

Zatim je tu model koji dolazi iz Kanade, jakna kao heavy duty kategorija, ispunjena guščim perjem. Rađena je od poliestera i pamuka, opremljena visokim reflektirajućim trakama za visoku vidljivost i naramenicama za podizanje tijekom akcije spašavanja, smatra se najtoplijom jaknom na planetu.

Zapravo nije ni čudno s obzirom na sastav i opremu. Halo, da li mi ovdje još uvijek pričamo o jaknama.

Vjerojatno vam zvuči nevjerojatno, ali treba biti u skladu s modom, pa čak i kada se pokušavate zagrijati na -10 stupnjeva. Dakle kada želite obući vojni kaput, bilo bi zabavno pomiješati ga s nečim mekšim i ženstvenim. Npr. uz takav kaput obući čizme koje imaju petu, ali više casual. Fora!

Kad oblačite zimsku jaknu s kojom želite izgledati izazovno i seksi, onda bi to trebala biti jakna koja nija dulja od struka, ful strukirana s malo krzna na kragni i par ušivenih traka po rukavima s nekim natpisom. Tko kaže da ne možete izgledati seksi i još se pritom ne smrzavati!

I jedna digresija na kraju – jedina stvar u ormaru bez koje doslovno ne bi mogli preživjeti određenih par mjeseci u životu!

Autor: S.Š. Foto: Maryna Stenko/Shutterstock