Hidratantna krema za noć

noćna njega lica

Spavate li dovoljno? Boravite li u zatvorenim prostorijama izloženi recikliranom zraku? Pušač ste i prečesto se nezdravo hranite? Sve ovo ostavit će trag na vašoj koži. Mogla bi izgledati umorno, sivkasto i opušteno nakon čitavog dana provedenog u gradu izložena napadima smoga i čestica prljavštine.

Noć je doba kada se u našoj koži procesi oporavka odvijaju na bržoj razini. Ona ubrzanim procesom počinje izbacivati sve one toksine nakupljene tijekom dana. Stoga postoji razlika između noćnih i dnevnih krema. Noćne kreme bogate su hranjivim sastojcima i onima koji potiču regeneraciju kože kako biste se probudile sa svježom i odmornom kožom koju ćete jedva čekati pokazati svijetu.

Što se događa dok spavamo? U našem tijelu se ubrzano luči hormon rasta i ono istovremeno kreće popraviti sva mikrooštećenja koja su se na tijelu dogodila tijekom dana. Odmara umorne mišiće, bori se sa bakterijama koje smo susreli, riješava kožu nečistoća. U ovom prirodnom procesu pomoći će nam odabir noćnih krema koje sadrže retinol i AHA kiseline.

Istina je da su noćne kreme masnije i hranjivije, no pripazite imate li masnu kožu bolje je ipak odabrati neku na bazi vode jer vaša koža sama po sebi već luči veće količine masnoće no drugi tipovi kože i teškom masnom kremom biste je mogli preopteretiti i izazvati bubuljice.

Sada se postavlja pitanje kada je zapravo pravo doba da počnete kombinirati njegu putem dnevne i noćne kreme. Odgovor je da nema ispravnog odgovora. Na potrebe vašeg tijela najviše će utjecati stil života. Stoga ako si često uskraćujete odmor i živite neurednim životom, vaša koža će osjetiti potrebu za ovom njegom ranije no ona osobe koja svaku noć liježe u isto vrijeme, pazi na prehranu i redovito boravi u prirodi.

No prekoračite li 30-u svakako pokušajte u rutinu njege uvesti i noćnu kremu. Koža je još uvijek lijepa i zategnuta, a ovakvom prevencijom omogućit ćete joj da takva ostane još dugo vremena. U 20-ima  je sasvim dovoljna lagana hidratantna krema, jer bi teška noćna mogla usporiti prirodne procese obnove kože koji su u ovom desetljeću u punoj snazi.

Pogledajte svoju kožu, realno procijenite svoj životni stil i odvagnite je li vrijeme da se na vašem noćnom ormariću nađe i poneka masnija i hranjivija krema za noć. Pokušajte birati prirodnu kozmetiku ili onu provjerenih proizvođača kako biste svojoj koži pružile samo najbolje. Ostanite nam svježe i zanosne.

Autor: L.K., Foto: Grekov’s/Shutterstock