Sve vrste masaža

žena na masaži

Kada bi se krenulo pričati o najstarijim oblicima liječenja koje svoje korijene vuče još iz davne prošlosti s početaka nastanka civilizacije, tada bi trebalo spomenuti i masažu. Ona je upravo najstariji oblik liječenja na koji se danas gleda kao najbolji način opuštanja.Postoji nekoliko vrsta masaža od kojih svaka nudi ono nešto. Treba izdvojiti masažu vulkanskim kamenjem, aromaterapiju, hidromasažu, limfnu drenažu, ultrazvučnu masažu i mnoge druge.

Masaža vulkanskim kamenjem

Masaža se temelji na vulkanskom kamenju koje se može pronaći na vanjskoj strani vulkana. Tijekom dugog procesa koji je trajao oko 1.000 godina kamenje je bilo izloženo raznim vremenskim prilikama, zbog čega su postali idealni za tretman kojem se danas izlaže sve više žena.

Njihova uloga odnosi se na bolju protočnost limfe i drenažu. Njihova najveća prednost odnosi se na činjenicu što pomaže tijelu da izbacuje toksine, a osim toga čini kožu ljepšom i smanjuje napetost kod mišića.

Aromaterapija

Aromaterapija zasigurno je najpoznatiji način opuštanja tijela gdje se najviše koriste prirodna sredstva, odnosno eterična ulja koja pomažu boljem opuštanju tijela. Tijelo se na taj način oslobađa svih mogućih otrova, poboljšava se cirkulacija i stres nestaje.

Hidromasaža

Hidromasaža je jedan od onih načina opuštanja koje možete izvesti i u svojoj vlastitoj kući ako se radi o kadi koja ima masažne cijevi, kao što to imaju razni saloni, odnosno wellnessi. Voda i zrak idealna su kombinacija u stvaranju pravog ambijenta kako bi se vaše tijelo moglo opustiti.

Limfna drenaža

Limfna drenaža ima višestruku ulogu, a jedna od poznatijih je ona koja se odnosi na borbu protiv celulita. Naime samim postupkom drenaže poboljšava se protočnost kisika, uklanjaju se sve štetne stvari i zamjenjuju samo pozitivnim tvarima koje se prenose pomoću krvotoka.

Pomaže kod glavobolja, akni, menstrualnih tegoba te kod postizanja savršene ravnoteže tekućina u organizmu. Cijeli postupak doprinosi boljem općem stanju organizma.

Ultrazvučna masaža

Pored limfne drenaže, ultrazvučna masaža još je jedan način kako se možete boriti protiv celulita. Pomoću vibracija razbija se masno tkivo i tvrda kora poznatija i kao kora od naranče koja ima tako odbojan izgled.

Treba imati na umu kako sama masaža nije dovoljna. Potrebno je promijeniti način života, više se kretati i paziti na prehranu. Masaža može dati super rezultate samo ako joj se pomogne s drugim aktivnostima.

Autor: S.Š., Foto: Artem Furman/Shutterstock