Haljine za hladne dane

zimska odjeća

Nekako se čini da postoje dva tipa žena- one koje vole duge haljine i one koje ih ne vole. Nečeg između nema. Rijetko se događa da baš morate pronaći dugu haljinu i tek tada ćete se u nju zaljubiti. Za neke je žene sasvim prirodno da u dućanu zastanu na haljinama i dobro prouče sve haljine koje se tamo nađu, neovisno o dužini. Druge će pak preletjeti okom kroz ono što je novo, ali će neke odjevne predmete, poput dugih haljina, odmah izbaciti iz kolekcije.

U posljednjih nekoliko godina duge su haljine ipak uspjele pridobiti srca nekih žena. Prije svega, radi se o laganim, šarenim ljetnim haljinama. One su doživjele veliki povratak upravo zbog svoje jednostavnosti. Na sebe nabacite šarenu haljinu, uz to odaberete japanke ili slatke niske sandalice, a na izlasku iz kuće samo uzmete torbu. I to je to. Brz način da izgledate kao jedna od manekenki koje gradom jure između dva castinga. Bohemian style je tu, a vi se osjećate ugodno. Vesele boje na haljinama usput podižu vaše raspoloženje.

Stvar je nešto drugačija ako se radi o drugim godišnjim dobima. Jesen ćemo prije preživjeti u kombinacijama tajica i kratkih, lepršavih ljetnih haljinica. Kombinaciju ćemo možda upotpuniti čizmama i to je to. A tko će sada nositi duge haljine? One hrabrije među vama zasigurno će isprobati neku od modernih varijanti. Riječ je o midi i maxi haljinama, dakle dugim haljinama ili pak onima ispod koljena.

Ne govori se nužno o klasičnim strukiranim i vrlo krutim haljinama. Nije ni toliko bitan materijal, ali niti boje ili uzorak. Pronađite ono što vama odgovara i pokušajte osmisliti zanimljivu jesnesko- zimsku kombinaciju. Možda je za vas duga haljina s prugama ili pak midi bijela haljina sa cvijećem. A možda ste ljubitelj debelih vunenih haljina koje vas ujedno i savršeno štititi od hladnoće, a izgledaju vrlo moderno već nekoliko sezona.

Iskoristite sunčane dane kako biste iskombinirali haljinu, gojzerice na petu i neku kratku traper jaknu ili pak kožnu. A zanimljiv izgled možete dobiti i uz duge vestice. Duge haljine ne moraju biti rezervirane za ljeto niti za visoke i mršave cure. Sve što morate učiniti je pronaći hrabrosti i odabrati haljinu koja vam pristaje. Ako ste to napravili, osmišljavanje kombinacija može postati vrlo zabavno.

Duge haljine nisu nužno rezervirane ni za balove, večernje izlaske ili pak večere sa šefovima. No, tebate li haljinu za takve prigode, preporučamo da pogledate kolekciju Elia Saaba za proljeće/ ljeto 2012 i jednostavno se zaljubite u neku od predivnih haljina. Možda vam to pomogne u definiranju onoga što tražite.

Budite hrabre, budite moderne i osmislite svoj savršeni look  za ovo hladno doba uz dugu haljinu. Ne morate biti visoke i mršave, samo budite kreativne.

Autor: Anja Jakopčević, Foto: BigLike Images/Shutterstock