Gumene čizme, modni izričaj ili sredstvo za rad?

ljubičaste gumene čizme
Ljubičaste gumene čizme, Foto: mojito.mak[dog]gmail[dot]com/Shutterstock

Donedavno kad ste spomenuli gumene čizme, većina vas je pomislila na zelene, ili crne čizme dužine preko koljena kako ih nosi osoba koja se sprema za rad na polju. Vjerujemo da se ta slika dugo motala po glavi svima nama, dok nisu odlučili oni koji kroje modnu scenu stvari malo začiniti i ubaciti nešto novo. Gumene čizme su postale pravi modni dodatak.

Danas kad malo bolje pogledate po dućanima vidjet ćete gumene čizmice u raznim bojama i modelima. Dakle to nisu samo crne, zelene, već roze, šarene itd.

Možete birati čizme za svoju djecu, gdje se nalazi puno modela u raznim bojama. Osim za njih tu su modeli i za odrasle, sve one žene koje su sklonije malo drugačijem stilu.

Ako ste se ikada zapitali uz što biste ih sve mogli nositi, nije probelm. Postoji nekoliko odjevnih kombinacija kao što su minice, zatim suknje užeg kroja, budući da čizme ne idu skroz uz nogu zbog prirode materijala. Znači uz takvu obuću najbolje idu neke uske hlače, tajice, hulahopke u različitim bojama.

Što se tiče boja među popularnijima su one sa uzorkom životinjske kože. Budući da idu najbolje uz uske hlače, u slučaju da niste ljubitelj ovakvog modela hlača a želite nositi gumene čizme, nikakav problem jer uvijek možete podvrnuti nogavice tako da se vide vaše otkačene čizme.

Što se tiče boja, ako ste više klasičan tip koji ne voli upadati u oči tada vam preporučamo da izaberete jednobojne čizme koje ćete fino iskombinirati sa svojim trapericama, npr crveno – plava kombinacija.

Međutim ako želite biti uočeni u smislu da drugi kažu kako se usuđujete modno riskirati, tada bi bilo dobro odabrati čizme, ili sa životinjskim uzorkom ili šarene sa cvjetnim motivom.

Takve čizme možete zatim iskombinirati s tajicama, ili toplim čarapama, npr ako na čizmama prevladava žuta boja, najbolje je obući tajice ili čarape u toj boji. Budute spremni biti primjećeni.

Izvor: S.Š. Foto: mojito.mak[dog]gmail[dot]com/Shutterstock