Kako odabrati cipele za maturalnu večer

crna salonka na dlanu
Crna salonka na dlanu, Foto: Andresr/Shutterstock

Svaki večernji izlazak podrazumijeva izdvajanje malo vremena kako bi postigli savršeni izgled i osvojili sve oko sebe. Tako i mlade djevojke diljem svijeta prije svoje maturalne večere razmišljaju o tome kako zablistati na dan kada završava faza srednje škole i bezbrižnosti i polako započinje ozbiljniji život, a koji uključuje donošenje odluka od veće važnosti.

Prije nego što završi ta djetinjasta faza života i započne ona malo ozbiljnija bilo bi dobro na pravi i jedinstveni način zaokružiti određeno poglavlje. Svaka djevojka prije važnog dana razmišlja prvo o haljini.

Haljinu svakako treba prvo odabrati i tek kasnije planirati frizuru, nakit, torbicu i neizostavne cipele. Redoslijed je važan jer se prema haljini određuju ostali modni ukrasi koji će nadopuniti cijelu modnu priču.

Svaka mlada dama mora biti svjesna kako odabir cipela nije proces koji treba napraviti brzo bez razmišljanja. Cipele osim što moraju biti lijepe, one isto tako trebaju odgovarati, biti udobne za nošenje i savršeno se uklopiti u cjelokupni izgled.

Cipele na petu najčešći su odabir što je u redu, ali opet puno djevojaka jednostavno zaboravi kako nije isto kada u određenim cipelama provedete par minuta dok ih isprobavate u dućanu i kada ih morate nositi i plesati barem 8 sati.

Prije kupovine u cipelama obavezno treba prohodati dok ste još u dućanu i pripaziti kako vas ne žuljaju ni na jednom području. Ako su dobre prije ključnog dana u njima treba hodati svaki dan za vježbu.

Kako bi bile sigurne da ćete imati lijepe i ugodne cipele, pokušajte se umjesto klasičnih salonki s petama visine 10 i više cm odlučiti za cipele s remenčićem oko zgloba. Naime ako ste se odlučile za dugačku haljinu, cipele se neće vidjeti što vam daje malo veću slobodu djelovanja.

Dobro je znati kako tu večer ne trebate izgledati 10 godina starije, pa tako i birati haljinu i cipele koje bi više odgovarale ženi u godinama. Budite još jednom djeca i pokažite da još uvijek, barem tu večer nije došlo vrijeme da odrastete.

Autor: S.Š.  Foto: Andresr/Shutterstock