Sex s lubrikantom – osnovni savjeti i informacije

Razgovaranje o lubrikantu, Foto: Pressmaster/Shutterstock

Nekada se smatralo da se lubrikant koristi samo kada žena ima problema s vlaženjem. Međutim današnji lubrikanti su smišljeni kako bi vaš seks pretvorili u posve novo iskustvo. Uz pomoć lubrikanta ćete se kretati u zajedničkom ritmu, a ujedno ćete povećati doživljaj orgazma. Evo par informacija i savjeta za seks s lubrikantom:

Chill out

Lubrikanti s efektom hlađenja na toploj koži povećavaju njenu osjetljivost. Ostavite lubrikant oko dva sata u hladnjak, a nakon toga nanesite lubrikant po trbuhu, nogama i stražnjici. Za razliku od kockica leda, lubrikant će se s vremenom prilagoditi vašoj temperaturi kuže, a nakon nanošenja možete se odmah baciti na akciju. Kockice leda su ipak malo kompliciranije za korištenje.

Produljuje spolni čin

Lubrikant olakšava penetraciju što uvelike pomaže tokom seksa. Žena se nakon određenog vremena počinje manje vlažiti. To ne znači da je manje napaljena, to je prirodan proces tijela. U tom trenutku će vam odlično poslužiti lubrikant.

Uz to mnogo ljudi dodatni osjećaj vlažnosti samo više napaljuje. Dodatni savjet – neka vaša draga u misionarskom položaju stavi svoje noge preko vaših ramena.

Za slađi oralni seks

Oralni seks je puno posla, toga ste svjesni. I kada ga radite vi i kada ga radi vaša partnerica. Dodatno će vam iskustvo povećati lubrikanti s različitim okusom. Uz to će uz lubrikant uvijek sve biti lijepo podmazano, pa čak i kad nakon određenog vremena imate suha usta.

No lubrikanti koji sadrže u sebi šećer nisu prikladni za seks s kondomom. Zbog toga ga prije penetracije isperite kako ne bi bilo problema tokom seksa.

Vlažno trljanje

Lubrikant možete iskoristiti i za vlažni seks s potpunim zadovoljstvom. Koristite ne samo oko područja spolnih organa, nego i po cijelom tijelu. Na taj način ćete se jedno o drugo trljati i kliziti što je uistinu jedinstveno iskustvo. Samo pripazite da ne nanesete previše lubrikanta kako ne biste doslovce letjeli jedno preko drugog.

Foto: Pressmaster/Shutterstock